Αισιόδοξος για λύση ο Βαρουφάκης, παρά τον ορυμαγδό στο Eurogroup

17:08 24/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Πιστός στη γραμμή της αισιοδοξίας που έχει χαράξει από την αρχή, ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «υπάρχει σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», τη στιγμή που ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί έκανε λόγο για μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί, και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας μιλούσε για «κατάρρευση των συνομιλιών».

«Ελπίζω πως θα υπάρξει συμφωνία για βοήθεια το συντομότερο», είπε ο Έλληνας υπουργός. «Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά θα υπάρξει γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Και υποστήριξε ότι «έχουμε έρθει πιο κοντά σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων

τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Χαρακτηριστικό της απόστασης που χωρίζει τις δυο πλευρές είναι ότι οι «θεσμοί» επιμένουν στη μείωση και των κύριων συντάξεων, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δε συζητά ούτε την περικοπή των επικουρικών.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τέτοιο πράγμα, εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα