Οι δανειστές απορρίπτουν το τελεσίγραφο Τσίπρα για τις 30 Απριλίου…

15:46 24/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Τα γράφαμε από χθες εδώ στην aixmi.gr, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ. Μας χωρίζει γκρεμός από τους δανειστές και ας θέλει η ελληνική κυβέρνηση να εμφανίζεται αισιόδοξη.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να μιλήσει πολιτικά, μέχρι και να προειδοποιήσει ότι μετά την 30η Απριλίου, θα ακυρώσει ο ίδιος τη συμφωνία για την παράταση του μνημονίου.

Συνάντησε, όμως, τοίχο από τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία τον παρέπεμψε στους «θεσμούς» – στην «τρόικα», δηλαδή.

Ο «λογαριασμός» ήρθε σήμερα στο Eurogroup και τον παρέλαβε ο Γιάννης Βαρουφάκης... «Πολεμικό» κλίμα, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, και ασφυκτική πίεση να κάνει υποχωρήσεις η ελληνική κυβέρνηση. Ούτε έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα δεν όρισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ… Με δυο λόγια απέρριψαν το τελεσίγραφο Τσίπρα.

Μιλώντας με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακούς συνεχώς το ίδιο πράγμα. «Η Ελλάδα χρειάζεται κεφάλαια για να μη χρεοκοπήσει και, συνεπώς, εκείνη πρέπει να βιαστεί. Μέχρι τώρα γυρίζει γύρω γύρω από το θέμα, στην πραγματικότητα μας εμπαίζει».

Τι περιμένουν; Ένα μεγάλο βήμα υποχώρησης από την Αθήνα.

Θα είναι στη μείωση των συντάξεων, του ΕΚΑΣ, ή στο εφάπαξ; Θα είναι στην αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης; Θα είναι στην απελευθέρωση του ορίου για τις απολύσεις;

Τι πιθανότητες υπάρχουν να υποχωρήσει σε τόσο θεμελιακά ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας;

Μηδαμινές, όπως όλα δείχνουν, Άρα, ας ετοιμαστούμε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Εκλογές ή δημοψήφισμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα