Πυρ ομαδόν κατά Βαρουφάκη: «Είναι τζογαδόρος και ερασιτέχνης»

14:54 24/4/2015 - Πηγή: Aixmi
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε δημοσίως μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι πλέον «πολύ αισιόδοξος», η αλήθεια των ευρωπαικών συσχετισμών όμως είναι πολύ διαφορετική. Και είχε την ευκαιρία να τη διαπιστώσει ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας.Το «πρεσάρισμα» που δέχθηκε ήταν ανηλεές, σε σημείο που μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών
της Μάλτας να κάνει λόγο για «πλήρη κατάρρευση» στην επικοινωνία των δύο πλευρών.

Όπως γράφει το το Bloomberg, o Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε έντονη κριτική, και κάποιοι έφτασαν να τον χαρακτηρίσουν «άνθρωπο που σπαταλάει τον χρόνο, ερασιτέχνη και τζογαδόρο».

Η δε ηλεκτρονική έκδοση του Guardian σχολίασε δηκτικά: «Μπορεί παρακαλώ κάποιος στη Ρίγα να δώσει στον κύριο Βαρουφάκη ένα σφουγγάρι και μία πετσέτα; Φαίνεται πως είχε ένα πολύ κακό πρωινό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να ορίσει έκτακτη συνεδρίαση πριν από την 11η Μαίου και υπογράμμισε εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι ναι μεν έχουν γίνει κάποιες πρόοδοι από ελληνικής πλευράς -κυρίως τις τελευταίες ημέρες- πλην όμως σημείωσε ότι αυτές είναι ανεπαρκείς. Είμαστε ακόμη μακριά, επισήμανε

Keywords
Τυχαία Θέματα