Χαμός στη Bουλή: Ένα βήμα πριν πιαστούν στα χέρια οι βουλευτές

16:48 24/4/2015 - Πηγή: Aixmi

«Χάος» επικράτησε στη Βουλή με τους βουλευτές ένα βήμα πριν πιαστούν στα χέρια.

Ο λόγος; Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας και η πρόκληση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν αν «θα εκπροσωπείτε

εδώ μέσα τις αιτιάσεις και απαιτήσεις των δανειστών προς τη χώρα ή θα αναχθείτε στο ρόλο σας».

Βουλευτές, κυρίως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκαν, από τα έδρανα έντονα φωνάζοντας και καταγγέλλοντας τον υπουργό για την τοποθέτησή του, ενώ ο κ. Βούτσης συνέχισε να τους εγκαλεί λέγοντας ότι «αποδέχονταν πλήρως ό,τι έλεγαν τα κλιμάκια και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό έχει αλλάξει» είπε.

«Προσβάλατε βάναυσα την τιμή αυτής της παράταξης. Δε δεχόμαστε μαθήματα πολιτικής νομιμοφροσύνης, δώσαμε όρκο στο ίδιο σύνταγμα και υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε άλλα συμφέροντα δεν τα δεχόμαστε» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει σκηνικό ρήξης και ψάχνει για συνενόχους. «Αν θέλετε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς το αλεξίπτωτο το δικό σας δεν το ανοίγουμε» είπε και απείλησε ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει να δεν ανακαλέσει ο υπουργός .

Στη συνέχεια και η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «Βαρύτατο πρωτοφανές ατόπημα του υπουργού» και κάλεσε επίσης τον κ. Βούτση να ανακαλέσει «γιατί θίγετε επί προσωπικού τον κάθε βουλευτή που εκλέγεται με τη ΝΔ και επειδή πρέπει να συμβιώσουμε σε αυτή τη Βουλή, δεν μπορεί η Βουλή αυτή να γίνει ζούγκλα. Δεν έχετε δικαίωμα να την κάνετε ζούγκλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί τέλος, ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησε το ΚΚΕ ενώ το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα