Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…, της Αγγελικής Γεωργοτά

Tweet

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Γεωργοτά Αγγελική , ΠΕ 02 , Κέρκυρα

«...μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό» *Μπέρτολντ Μπρεχτ

Αυτή είναι η σκέψη μου από χτες το πρωί. Τώρα που το «μαγαζάκι» φαλίρισε κάποιος να κλείσει την πόρτα και να μην την ξανανοίξει. Δεν ξέρω γιατί έβαλε λουκέτο τώρα , γιατί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του χτες και όχι προχτές , τι κρύβεται ή όχι πίσω από αυτή

την πτώχευση. Γενικά , δεν είμαι δύσπιστος άνθρωπος. Θέλω να δείχνω εμπιστοσύνη σε ό, τι μου λένε. Εν ευθέτω χρόνο και όταν συντρέχει λόγος, αμφιβάλλω. Γι αυτό τώρα χαίρομαι με την πτώχευση .Και νιώθω ευφορία.

Όχι, δε νιώθω βεβαιότητα. Φοβάμαι αυτό το τέρας που φωλιάζει μέσα μας, μέσα στην ψυχή των παιδιών μας, που τρέφεται από το φόβο μας και γιγαντώνεται από την απανθρωποίησή μας. Δεν είμαι σίγουρη πως ξεριζώνεται με εικόνες περιωπής , με φλας που ανάβουν και σβήνουν απαθανατίζοντας την πτώση ενός καλοστημένου μηχανισμού. Φοβάμαι πως μέσα μας εισχώρησε η αποξένωση τόσο βαθιά ,που μέρα με τη μέρα κατατρώει την ψυχή μας. Πως εύκολα «δείχνουμε» τον «άλλο» οχυρωμένοι στο δικό μας, μικρό ,βέβαιο καθεστώς. Μέχρι στην πραγματικότητα να εκθρονιστούμε και εμείς και να πάψουμε να είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Ως τότε όμως μαθαίνουμε να είμαστε πριγκίπισσες και βασιλιάδες, θέλουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο , να στρέφονται τα βλέμματα επάνω μας. Και φτιάχνουμε μέσα μας σιγά σιγά τη θεωρία του «καλύτερου» , του ανώτερου, που όλα τα δικαιούται και δεν πρέπει να τα μοιράζεται. Φοβάμαι πως κάποιο πίστεψαν, κάποιοι πιστεύουν ακόμα πως βρήκαν τους «σωτήρες» τους , αυτούς που με την τιμιότητά του όρθωσαν κεφάλι. Αφήσανε τον εαυτό τους να παρασυρθεί δήθεν από άγνοια, ενώ ήταν απλά ο εύκολος δρόμος . Φοβάμαι γιατί εγκλήματα διεπράχθησαν με την ψήφο κάποιον από εμάς ,ενώ οι υπόλοιποι τα βλέπαμε να γίνονται και τα είχαμε «συνηθίσει». Είχαμε αποδεχτεί την ύπαρξη έννομων εγκληματιών. Και πάλι δεν ξυπνήσαμε. Δεν αντιδράσαμε. Συνωμοσία της σιωπής.

Φοβάμαι τη διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο. Μα αφήνω ένα μικρό περιθώριο στην καρδιά μου να χαρεί. Έστω για λίγο. Έστω και στα ψέματα.

Tags: Αγγελική Γεωργοτά Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα