Σύλλογος ΠΕ Δυτ. Αττικής: Οι αυθαιρεσίες δεν έχουν τέλος

Tweet

Ελευσίνα 29/9/2013 Αρ.Πρ. : 333ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΑ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΕΔΡΑ: 11ο Δημ.Σχολείο ΕλευσίναςΕθν.Αντιστάσεως & Φρ.Φουτρή19200 ΕλευσίναΠληρ. :Ιακώβου Νένα Τηλ: 6948-566258, 6909-099055http://syllogikadytatt.blogspot[email protected] ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ,ΔΣ ΔΟΕ, ΕΝΩΣΗ

ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ,ΜΜΕ

Στις 21/9/13 με Αρ.Πρ. 329 το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγείλαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Δ/ντή Εκπ/σης Π.Ε Δυτ. Αττικής (Αρ. Πρωτ Φ10.1/3133, 20/9/13) να μετακινήσει εκπ/κούς για συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου ενώ και οι δυο «μετακινούμενοι» συνάδελφοι συμπλήρωναν κανονικό διδακτικό ωράριο στα σχολεία τους. Στο συγκεκριμένο έγγραφο καλέσαμε το Δ/ντή να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματά μας που ποτέ δεν απάντησε αρνούμενος να ανακαλέσει την παράνομη απόφασή του και θέλοντας να ροκανίσει το χρόνο.

Στις 25/9/13 αντιπροσωπεία του Δ.Σ κι ένας εκ των 2 αιρετών επισκέφθηκαν τον Δ/ντή στο Γραφείο του ζητώντας διευκρινίσεις για τις διατάξεις του άρθρου 9 του Νόμου 2517 (ΦΕΚ 160/Α΄/ 1997) τις οποίες είχε επικαλεστεί στο έγγραφό του καθώς και την ανάκληση της παράνομης απόφασης.

Λάβαμε τις εξής απαντήσεις:

1)Ο Δ/ντης Εκπ/σης δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι το εν λόγω εγγράφο και η αντίστοιχη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ/νσης έφεραν τον τίτλο «Απόφαση μετακίνησης εκπ/κών για συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου» και γι ‘ αυτό το θα προέβαινε σε ανακοινοποίηση στο ορθό.

2)Δεν γνωρίζει πώς καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία απ’ όπου μετακινήθηκαν οι εκπ/κοί. Είναι εσωτερικό θέμα των σχολείων.

Άρα πετάει το μπαλάκι σε συλλόγους διδασκόντων και Δ/ντές σχολικών μονάδων.

3)Σχετικά με το Νόμο 2517 δεν απάντησε σε ποια παράγραφο αναφέρεται και δήλωσε ότι θα κάνει ανακοινοποίηση στο ορθό και θα επισημάνει την παράγραφο.

Την ίδια μέρα

· οι 2 εκπ/κοί έκαναν ένσταση στη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Δ/ντής αρχικά αρνήθηκε να τους δώσει αριθμό πρωτοκόλλου λέγοντας ότι θα ανακοινοποιήσει στο ορθό το έγγραφο «απόφαση μετακίνησης εκπ/κών για συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου». Μετά τη δίκαιη επιμονή των συναδέλφων και συνεχή τηλεφωνήματα της προέδρου δόθηκε αριθμός πρωτοκόλλου. Για ποιο λόγο ο Δ/ντης εκπαίδευσης απέφευγε να δώσει αριθμό πρωτοκόλλου;

· Το μεσημέρι άλλαξε ο τίτλος της σχετικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε Δυτ. Αττικής κι έλεγε «απλά» «Απόφαση μετακίνησης» ενώ το περιεχόμενο της απόφασης ήταν ίδιο.

· Στα σχολεία των «μετακινούμενων» εκπ/κών έφτασε άλλο έγγραφο με την παλιά ημερομηνία, ίδιο αριθμό πρωτ.(!!!), διαφορετικό τίτλο και περιεχόμενο που ανέφερε «Απόφαση ολιγοήμερης μετακίνησης εκπ/κών για κάλυψη επειγουσών αναγκών» χωρίς το ν. 2517 και προσθέτοντας άλλα τινά.

· Το βράδυ αφαιρέθηκε όλη η ανάρτηση απ’ τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Κ. Δ/ντά, σταματήστε επιτέλους

να αυθαιρετείτε κρύβοντας κάτω απ’ το χαλί τα προβλήματα της Εκπ/σης με παράνομες ενέργειες όπως οι παραπάνω, να υποτιμάτε, να εμπαίζετε, να τρομοκρατείτε και να συκοφαντείτε τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους γονείς.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Δυτ. Αττικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα