Ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Α Αθήνας: Κανένας εκπαιδευτικός δεν "πλεονάζει" - Σήμερα στις 10πμ στη ΔΔΕ Α Αθήνας

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Α’ΑΘΗΝΑΣ

Αθήνα, 27/9/13

Στις παρούσες συνθήκες, όπου το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δημιουργήσει ολικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς με 0 ώρες με στόχο τις υποχρεωτικές αποσπάσεις – μετακινήσεις - μετατάξεις εκπαιδευτικών είμαστε

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπερασπίσουμε το συλλογικό δικαίωμα να παραμείνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΔΕ που έχουν οργανική ή είναι βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΔΕ Α’ ΑΘΗΝΑΣ.

Γι’αυτό το λόγο, οι ΕΛΜΕ της Α’ΑΘΗΝΑΣ θα παραβρεθούν την Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 πμ στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ με θέμα τις τοποθετήσεις των συναδέλφων σε λειτουργικά κενά των σχολείων της περιοχής. Σκοπός της παρουσίας των ΕΛΜΕ θα είναι η απαίτηση, οι τοποθετήσεις καθώς και ο υπολογισμός των κενών και των πλεονασμάτων να γίνουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων μας, της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων όλης της χώρας.

Τα κεντρικά ζητήματα όπως διαμορφώθηκαν από την συνέλευση των προέδρων είναι τα ακόλουθα:

α) 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 μαθητές/κατεύθυνση, καμία σύμπτυξη ή συνδιδασκαλία, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

β) Άνοιγμα όλων των υποστηρικτικών δομών (Ενισχυτική, ΠΔΣ, Τμήματα ένταξης, Βιβλιοθήκες, ΣΔΕ, Γραμματειακή υποστήριξη).

γ) Να επανέλθουν οι τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες.

δ) Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο των 102 ΕΠΑΣ.

ε) Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση ωραρίου που δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα.

Στ) Επαναλειτουργία εργαστηρίων με ορισμό υπευθύνων ανά εργαστήριο (Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής).

Οι θέσεις του κλάδου για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων είναι απόλυτα δεσμευτικές για τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. Ως εκ τούτου, οφείλουν να συνταχθούν με τις θέσεις αυτές και να μη συναινέσουν σε καμιά περίπτωση, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ να συνταχθούν με τις θέσεις του κλάδου που στηρίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στον κλάδο. Όσοι αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως νούμερα που θα καλύψουν τις αριθμητικές μνημονιακές δεσμεύσεις δεν έχουν θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ»

Tags: ΕΛΜΕ Α ΑθήναςΔΔΕ Α Αθήνας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα