Κοινό κάλεσμα αγώνα 31/10 - Ολοι στη ΓΣ της ΕΛΜΕ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Κοινό κάλεσμα αγώνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 31 Οκτώβρη και 7:00 μ.μ. στο 3ο Λύκειο

Μαθητές-Γονείς-Εργαζόμενοι όλοι στη συνέλευση

για να παλέψουμε

από κοινού τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) της οικονομικής ολιγαρχίας και του ξένου Ιμπεριαλισμού (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.) επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική, με νέα δυσβάστακτα φοροληστρικά μέτρα, με νέες περικοπές των μισθών και των συντάξεων και των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση.

Στο χώρο της παιδείας θεσπίζεται το ευέλικτο σχολείο της αγοράς, που οδηγεί στην περιθωριοποίηση τα παιδιά από τα χαμηλά στρώματα και στην εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα με την νέα αυταρχική δομή του σχολείου, ο διευθυντής μετατρέπεται σε manager, ο επιθεωρητής επανέρχεται, η αξιολόγηση-πειθάρχηση γίνεται το μέσο για την καθιέρωση του μεροκάματου του τρόμου στον ευέλικτα απασχολούμενο εκπαιδευτικό.

Στις συνθήκες αυτές προτείνεται η συγχώνευση 1.500 σχολείων και πολλών τμημάτων, ενώ ήδη μένουν ακάλυπτες πολλές θέσεις των εκπαιδευτικών (περίπου 200 θέσεις στο Νομό μας) με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται ούτε ο κορμός του προγράμματος των μαθημάτων σε πολλά σχολεία και της πόλης και της περιφέρειας.

Η κατάργηση ουσιαστικά φέτος των διορισμών εξωθεί στην ανεργία τους για πολλά χρόνια ελαστικοποιημένους συναδέλφους, καταργώντας και στο στοιχειώδες δικαίωμα της γνώσης, και επιτείνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Στα πλαίσια αυτά πολλαπλές διοικητικές πιέσεις έρχονται να συγκαλύψουν τις δραματικές περικοπές των δαπανών στην κατεύθυνση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών μέσο της «φιλότιμης» προσφοράς εργασίας των ενεργεία εκπαιδευτικών. Πρόκειται για διοικητική πίεση που παίρνει τη μορφή του προανακρούσματος της κατάργησης και των υπολειμμάτων των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ίδια ώρα που ο μισθός μας μετατρέπεται σε επίδομα, η υγεία και η περίθαλψη σε πολυτέλεια.

Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα οφείλουμε να αντισταθούμε με ένα εκπαιδευτικό και συνολικότερα εργατικό μέτωπο που θα θέτει ως στόχο του την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

 

Ο ενωτικός-λαϊκός αγώνας μπορεί να οδηγήσει στη νίκη – Καμία υποταγή στις σειρήνες της παραίτησης και της ταξικής συμφιλίωσης.

Tags: ΚάλεσμαΓενική συνέλευσηαγώναςΑγωνιστική παρέμβαση εκπαιδευτικώναγωνιστικές κινήσεις Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα