180 κενά καθηγητών στο ν. Ηρακλείου

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Ηρακλείου

Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41

Τ.Κ. 71201 - Ηράκλειο

Τηλ & Φαξ.: 2810 226557

Πρόεδρος: 6932430197

Γ. Γραμματέας: 6945900114

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

Ηράκλειο,

26-10-2012        

ΠΡΟΣ:                                                           

1) Συναδέλφους                                           

2) Περιφερειακό Δ/ντη Κρήτης κ. Κλινάκη

        3) Ομοσπονδία Γονέων

        4) Ένωση Γονέων       

        5) Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

            Ν. Ηρακλείου

        6) Μαθητές μας

Θέμα: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

   Κανένας πλέον δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης , ΕΕ, ΔΝΤ , αυτές εφαρμόζονται ενόψει του νέου πακέτου μέτρων και έχουν ως στόχο τις δραματικές περικοπές των δαπανών για την εκπαίδευση, τις σαρωτικές συγχωνεύσεις (10% των σχολικών μονάδων!), τη μείωση των θέσεων εργασίας (μείωση αναπληρωτών κατά 85%!), την αύξηση του ωραρίου, την ανακατανομή των οργανικών θέσεων, τις τεχνητές υπεραριθμίες και τέλος τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα!

Για το Υπουργείο, η δωρεάν παιδεία αντιμετωπίζεται ως κόστος και όχι ως δημόσιο αγαθό!

     Όλοι μαζί, καθηγητές, γονείς, μαθητές ενωμένοι, μπορούμε να τους ανακόψουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση! Η δημόσια εκπαίδευση δεν πωλείται, δε συγχωνεύεται, δεν καταργείται! Την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει: «θα σώσουμε τη χώρα όσοι τολμήσουμε», οι εργαζόμενοι αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλουν να  τολμήσουν και να διακηρύξουν το δικό τους ΟΧΙ σε αυτούς που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, την κοινωνία και τις ζωές μας!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης φανέρωσε μια δυναμική κοινού μετώπου. Και ήταν επιτυχής καθώς αρκετά σχολεία (κυρίως πάσχοντα!) συμμετείχαν συγκροτημένα με συναδέλφους-εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές – σχολεία της πόλης και της επαρχίας, όπως το 5ο Λύκειο, 8ο Λύκειο, 11ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο - Λύκειο Ασημιού, Γυμνάσιο-Λύκειο Μελεσών, Γυμνάσιο Βαγιονιάς, Μουσικό και Καλλιτεχνικό.

Συστήθηκε επιτροπή από τα μέλη του Δ. Σ. της ΕΛΜΕ, εκπροσώπους των μαθητών και των γονέων καθώς και συναδέλφους, η οποία συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη, του έθεσε τα παρακάτω αιτήματα και απ

Keywords
Τυχαία Θέματα