Ανακοίνωση κάλεσμα από την αιρετό Κατερίνα Λεμπέση

Tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

- Στον Αγώνα για την αντιμετώπιση της «Επιστράτευσης» των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και των Συλλόγων Διδασκόντων.

- Για να μην επιτρέψουμε στον Υπουργό Παιδείας να μετατρέψει το Σχολείο από χώρο Δημοκρατίας, Συλλογικότητας, Παιδαγωγικής λειτουργίας & Αυτονομίας σε..Στρατώνα

- Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και Χαιρετίζουμε την Στάση της Δ.Ο.Ε., η οποία με την Ανακοίνωσή της (30-3-2014), δίνει οδηγίες και σαφείς κατευθύνσεις για τη συνέχεια.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Ο Αγώνας μας

για τη διατήρηση της Παιδαγωγικής Ελευθερίας και Αυτονομίας στο χώρο του σχολείου μας, στο δημόσιο σχολείο θα ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ.

- Η προσπάθειά μας δε συνδέεται πια μόνο με το θέμα της Αξιολόγησης – Αυτο αξιολόγησης, αλλά με τα Στοιχειώδη δικαιώματά μας ως Παιδαγωγών και «Επαγγελματιών», που αναστέλλονται, αφού η «επιστράτευση», στην ουσία, ανατρέπει την Παιδαγωγική διαδικασία στο χώρο του σχολείου και ακυρώνει τον παιδαγωγικό μας ρόλο και την επαγγελματική μας υπόσταση.

Η απάντησή μας στην προσπάθεια να «στραγγαλίσουν» το σχολείο είτε με τα πειθαρχικά είτε με τις διαταγές και την επιστράτευση, θα είναι αποφασιστική, ενωτική, συναδελφική και ΣΥΝΕΧΗΣ… τα επόμενα έτη μέχρι την ολοκληρωτική απόσυρση όλων των Νόμων, των Π.Δ. και των εγκυκλίων που θέλουν να ανατρέψουν το παιδαγωγικό κλίμα στο χώρο των σχολείων, τις δημοκρατικές διαδικασίες και τελικά την ψυχική ισορροπία των ίδιων των μαθητών μας και των γονιών.

Απαντάμε επίσης στον κ. Υπουργό και τους «επιφανείς» του Ι.Ε.Π., ότι ως Εξαιρετικοί Εκπαιδευτικοί, καθημερινά δημιουργούμε και δουλεύουμε με ομάδες και σε ομάδες, αφού στο ΔΕΠΠΣ και τα ΑΠΣ είναι κυρίαρχη διδακτική προσέγγιση (το Π.Δ. 152/2013, σ. 4124, χαρακτηρίζει έναν εκπ/κό εξαιρετικό όταν κάνει μαθητικές ομάδες…άκουσον άκουσον!!) και όχι για να απολογηθούμε στο Διευθυντή του Υπουργού.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ στην κατεύθυνση των οδηγιών της Δ.Ο.Ε.:

«Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να μη στελεχώσουν εθελοντικά τις ομάδες εργασίας, να ολοκληρώσουν τη σύνταξη των πρακτικών και να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους στον τοπικό Σύλλογο. Έχει μεγάλη σημασία να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με βάση τις εξελίξεις και την πορεία του αγώνα, εάν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κρίνει απαραίτητο, θα ζητήσει από του Διευθυντές των σχολείων να θέσουν στη διάθεσή του την πρόθεση παραίτησής τους, αποστέλλοντας σχετικό κείμενο απευθείας στην Ομοσπονδία, προκειμένου να αξιοποιηθεί συνδικαλιστικά (και όχι υπηρεσιακά) στον αγώνα κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης.

Οι συνάδελφοι Διευθυντές μετά την «επιστράτευσή» τους, όταν, αναγκαστικά, ορίσουν τις ομάδες εργασίας να αναφέρουν (στην πράξη ανάθεσης) ότι το κάνουν από υπηρεσιακό και μόνο καθήκον παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως καλούνται να εκτελέσουν μια παράνομη εντολή την αντίθεση τους την οποία δηλώνουν (όπως αναφέρει και η γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε.)….».

Η τυπική αναγκαστική «συμμετοχή», μετά την επιστράτευση, στον ορισμό των ομάδων εργασίας, ας είναι μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ στην πράξη, μέχρι την τελική μας νίκη.

- Η Δ.Ο.Ε. έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης της εγκυκλίου, αλλά και άλλες νομικές ενέργειες ενάντια στην Αξιολόγηση.

- Παράλληλα κηρύσσει ΔΙΑΡΚΗ στάση στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στην οποία, ως «επιστρατευμένοι», συμμετέχουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Παρασκευή 4 Απριλίου στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, από τις 12 το μεσημέρι, το Σάββατο 5/4 και την Κυριακή 6/4.

Να ακυρώσουμε εκ νέου τα Σεμινάρια των Σχολικών Συμβούλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τους Σχολικούς Συμβούλους τους θέλουμε στο πλευρό μας, ως Συμβούλους, ως Επιμορφωτές, ως Μέντορες και όχι ως Επιθεωρητές. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια ιστορική κατάκτηση για τον Κλάδο μας να ακυρωθεί. Δεν πρέπει και οι ίδιοι να το επιτρέψουν.

Λεμπέση Κατερίνα Μαρούσι, 31-3-2014

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

email: [email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972880893

ΠΡΟΣ:

1. Τους Δ/ντές και όλους τους Εκπ/κούς των σχ. μονάδων της Β΄ Αθήνας

2. Δ.Ο.Ε.

3. Μ.Μ.Ε.

4. Υ.ΠΑΙ.Θ.

Tags: αιρετός Κατερίνα Λεμπέση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα