Τα πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο

Ενα νέο εστιατόριο στη Μόσχα προσλαμβάνει μόνο διδύμους. Μπορεί να είναι παράξενο, αλλά δεν είναι το μόνο μέρος όπου ένας πελάτης εκτός από υψηλή γαστριμαργία θα απολαύσει και ένα άκρως παράδοξο περιβάλλον.

Αν παραδείγματος χάρη βρίσκεστε στο Λος Αντζελες, αποζητάτε μια ανεπανάληπτη εμπειρία και δεν σας τρομάζει να σας δουν να κάθεστε στη λεκάνη του λουτρού, τότε μια επίσκεψη στη «Μαγική Τουαλέτα» (Μagic Restroom Cafe) είναι must. Aνάλογο περιβάλλον και ίσως πιο εκκεντρικό θα βρείτε στη «Μοντέρνα Τουαλέτα» (Modern Τoilet) της Ταϊβάν όπου μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό

σοκολάτα σε σκεύος σε σχήμα λεκάνης. Επίσης θα καθήσετε, όχι σε καρέκλα, αλλά σε λεκάνη και θα διαλέξετε κάποια πιάτα με ομολογουμένως προκλητικά ονόματα, όπως το ζιαν γιανγκ μιανγκ, δηλαδή «δυσκοιλιότητα». Ο Φρόιντ θα ενθουσιαζόταν σε αυτό το εστιατόριο.

Η Μόσχα είναι μια πόλη γαστριμαργικών ακροτήτων. Μπορείτε να πιείτε κρασί από αμφορέα στο «Τιφλίδα», να φάτε σε κινούμενο τραμ (στην «Ανούσκα») ή κάτω από ρομαντικούς καταρράκτες (στον «Μπλε Ελέφαντα»).

Ο Αλεξέι Χοντορκόφσκι βρήκε, όμως, αυτό που έλειπε από τη ρωσική πρωτεύουσα. Ετσι άνοιξε τα «Δίδυμα Αστέρια» όπου το προσωπικό αποτελείται από ζεύγη διδύμων και ντύνονται ομοιόμορφα. Πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό του αποτέλεσε σοβιετική ταινία του 1964 στην οποία ένα κορίτσι βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν και έρχεται αντιμέτωπο με τη δίδυμη αδελφή του. Το εστιατόριο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Ακόμα πιο παράξενο είναι το «Εxpeditsia» όπου μπορείτε να φάτε ανάμεσα σε ένα ελικόπτερο σταθμευμένο στα πεύκα και σε μια ταριχευμένη πολική αρκούδα. Τώρα βέβαια στο Παρίσι αφθονούν τα εστιατόρια, αλλά μια επίσκεψη στο «Le refuge des Fondues» στη Μονμάρτρη αξίζει, όχι τόσο για το καταπληκτικό φαγητό, αλλά επειδή όταν παραγγείλετε το κρασί σας θα το δείτε να έρχεται σε μπιμπερό.

Ολοι γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν το φαγητό, γεγονός που αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας. Ναός της επικίνδυνης διατροφής είναι το «The Heart Attack Grill» (Η Ψησταριά της Καρδιακής Προσβολής) που τιμά το όνομά της με πελώρια χάμπουργκερ και τηγανητές πατάτες τηγανισμένες σε λαρδί. Οι πελάτες φορούν ρόμπες νοσοκομείου πριν παραγγείλουν ένα μπέργκερ «τετραπλό μπαϊπάς» ή μία «καρδιακή προσβολή» αποτελούμενη από τετραπλό μπιφτέκι με 20 φέτες μπέικον. Ολα τα εδέσματα τα σερβίρουν κορίτσια ντυμένα... νοσοκόμες.

Αναδημοσίευση από το www.kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα