Η εταιρεία Μπουτάρη βραβεύεται για 17η χρονιά

Ο τίτλος «Οινοποιείο της Χρονιάς» από το πολύ έγκυρο Αμερικάνικο περιοδικό στο χώρο του κρασιού και των ποτών, “Wine & Spirits”, είναι ένας τίτλος πολύ σημαντικός για ένα ελληνικό οινοποιείο. Η κατοχή του τίτλου αυτού για 17 χρόνια, δηλώνει την αξία και συνέπεια μιας οινοποιητικής εταιρίας στο αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς του κρασιού. Η εταιρία Μπουτάρη είναι η μοναδική ελληνική εταιρία που κατέχει τον τίτλο αυτό για 17 έτη και κατατάσσεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αριθμό των διακρίσεων

στο Hall of Fame του περιοδικού:

Στην 1η θέση βρίσκονται οι Penfolds (Αυστραλία) που έχουν διακριθεί 23 φορές, στη 2η θέση ακολουθούν οι: Chateau Ste. Michelle (Αμερική) και Concha y Toro (Χιλή) που έχουν διακριθεί 19 φορές και στην 3η θέση η οινοποιία Μπουτάρη (Ελλάδα) μαζί με την οινοποιία Shafer (Αμερική) που έχουν διακριθεί 17 φορές.

Η επιλογή των καλύτερων Οινοποιείων της Χρονιάς 2013 από το “Wine & Spirits” έγινε μέσα από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι οίνου και κριτικοί του περιοδικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε περισσότερες από 10.000 ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο. Οι οινοποιίες διακρίνονται τόσο για τα κρασιά τους, όσο και για τη συνέπεια και την εξέλιξή τους.

Η επίσημη παρουσίαση των 100 Top κρασιών της χρονιάς 2013 έγινε στο χειμερινό τεύχος του περιοδικού που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου, ενώ η βράβευσή τους έγινε χθες (Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2013) στο ετήσιο “TOP 100 Tasting Event” στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουτάρη, 17η,boutari, 17i