Με μια ελαφριά pilsner

Τρεις εύκολες συνταγές για να απολαύσουμε μια ελαφριά μπίρα pilsner.

Αγγουρόσουπα βελουτέ με ξινόγαλο

Πλένουμε και καθαρίζουμε 400 γρ. αγγούρι. Το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κρέατος και 450 γρ. ξινόγαλο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα κατά βούληση και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρουμε τη σούπα, γαρνίροντάς τη με

φλούδες από αγγούρι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και, αν θέλουμε, λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Ξινόγαλο γίδινο Ερίφι, στον Ίναχο Βούτυρο Ρούμελης λιωμένο, στο Ελιά και Μέλι, στο Επίλεκτο και στον Ίναχο

Φριτάτα με κολοκυθανθούς

Πλένουμε και καθαρίζουμε 300 γρ. πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές), 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και 300 γρ. κολοκυθανθούς. Τηγανίζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια ή ροδέλες, μέχρι να ροδίσουν. Ψιλοκόβουμε τους κολοκυθανθούς και τους σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες, μέχρι να μαραθούν. Μοιράζουμε τα λαχανικά σε μικρά, ατομικά, βουτυρωμένα ή αντικολλητικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα. Τα περιχύνουμε με 8 χτυπημένα και αλατοπιπερωμένα αυγά. Τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η φριτάτα και να ροδίσει.

Αυγά Κρόκος, στο ΕπίλεκτοΠάπρικα γλυκιά Ουγγαρίας, στο Box Gourmet

Εύκολη πίτα Καισαρείας με φρυγανισμένα ψωμάκια

Διαλέγουμε μαλακά ψωμάκια της αρεσκείας μας (όπως μπριός, ψωμί του τοστ κ.λπ.). Τα κόβουμε ομοιόμορφα στρογγυλά, μακρόστενα ή τετράγωνα, και, αν χρειάζεται (όπως με τα μπριός), τα ανοίγουμε πρώτα στα δύο στη μέση. Κατόπιν τα φρυγανίζουμε. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: κόβουμε το κασέρι σε λεπτές φετούλες (ή το έχουμε αγοράσει κομμένο σε φέτες του τοστ) και κάνουμε το ίδιο με την ντομάτα. Φτιάχνουμε «πυργάκια» όσο ψηλά θέλουμε, εναλλάσσοντας τα υλικά: ψωμάκι, παστουρμά, ντομάτα, κασέρι, ψωμάκι κ.ο.κ. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια για σουβλάκια και τα βάζουμε για μερικά λεπτά σε δυνατό φούρνο, ώσπου να λιώσει ελαφρώς το κασέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Παστουρμάς, στο Μιράν Ποικιλία σε ψωμάκια, στο Φούρνο του Τάκη και στο Φούρνο του Ηρακλείου

Οι προτάσεις του «Οινοχόου»

Septem Monday’s PilsnerCorfu Ionian PilsnerZeos Pilsner ΑπαστερίωτηCraft PilsnerΕναλλακτικά, δοκιμάζουμε μια πικάντικη μπίρα όπως η Samuel Adams, μια φρουτώδη και με ντελικάτη πικράδα Mythos Red, ακόμη και μια καλή Ρετσίνα, όπως η Ρετσίνα Παπαγιαννάκου και το Δάκρυ του Πεύκου της Οινοποιίας Κεχρή.

Ελιά και Μέλι, Σοφ. Βενιζέλου 69, Ηλιούπολη, τηλ. 210 99 45 141 Ίναχος, Πανόρμου 58, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 69 84 771 Επίλεκτο, Θεμ. Σοφούλη 65 και Ελευθ. Βενιζέλου 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 93 57 323Box Gourmet, Κυδωνίων 36, Αγορά Βύρωνα, τηλ. 210 76 00 279, www.box-gourmet.gr Φούρνος Τάκη, Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, τηλ. 210 92 30 052 Φούρνος Ηρακλείου, Ευτυχίας 20, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 28 16 081 Μιράν, Ευριπίδου 45, 210 32 17 187
Keywords
Τυχαία Θέματα