Νιόκι με σάλτσα και λουκάνικο

Γνωστά στην Ιταλία ως gnocchi con sugo e salsiccia.

ΔιαδικασίαΣε ένα τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Αφαιρούμε την πέτσα του λουκάνικου, το βάζουμε μέσα στο τηγάνι και το θρυμματίζουμε σε μικρούς σβόλους, γυρνώντας το για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, μετά το αλάτι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει. (Αν οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές,

αυξάνουμε προς το τέλος τη θερμοκρασία και περιμένουμε 2 - 3 λεπτά μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά της σάλτσας.)

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε προσεκτικά τα νιόκι στο νερό μόλις αρχίσει να βράζει. Μόλις βράσουν -τα φρέσκα δεν θα χρειαστούν παραπάνω από ένα λεπτό!-, τα μεταφέρουμε αμέσως στο τηγάνι με τη σάλτσα, με μια σουρωτή κουτάλα και με προσοχή για να μη σπάσουν. Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Συμβουλή Τα σπιτικά νιόκι έχουν πολύ μικρούς χρόνους βρασμού. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα