Ο ορισμός της γευστικής απαλότητας

Ο Οίκος Μεταξά παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα, το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων. Το νέο ποτό, με το κεχριμπαρένιο του χρώμα και την εξαιρετική γευστική του απαλότητα, έχει ήδη δημιουργήσει αίσθηση στην Ευρώπη - και τώρα με τις πρώτες εμφανίσεις του, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας.

Το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων είναι η υπέρτατη έκφραση της

γευστικής απαλότητας ανάμεσα στα «Αστέρια» του ΜΕΤΑΧΑ. Με τη νέα αυτή δημιουργία, ο Οίκος, που ξεχωρίζει εδώ και 125 χρόνια, αποκτά την κορωνίδα του και οι απαιτητικοί ανακαλύπτουν το νέο μέτρο της γευστικής απαλότητας.

Ο Metaxa Master, Κωνσταντίνος Ράπτης, δημιουργεί το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων παντρεύοντας πολύτιμα οινικά αποστάγματα, που έχουν παλαιώσει υπομονετικά σε βαρέλια από γαλλική δρυ, και εξαιρετικά Μοσχάτα, αποκλειστικά από τη Σάμο. Τα Μοσχάτα προέρχονται από σταφύλια που ωριμάζουν σε μικρούς αμπελώνες, σκαρφαλωμένους σε πεζούλες στις ημιορεινές περιοχές του ακριτικού νησιού∙ σε αμπελοτόπια φυτεμένα με το μέτωπο στο μελτέμι του Αιγαίου, κάτι που τα κρατάει δροσερά και φυσικά υγιή, για να δώσουν καρπό ασύγκριτου αρωματικού χαρακτήρα. Σταφύλια τα οποία έχουν τρυγηθεί αποκλειστικά με το χέρι, ποτέ με μηχανήματα – μια τεχνική που σπανίζει πλέον στους μεγάλους αμπελώνες της Δυτικής Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος Ράπτης ολοκληρώνει τον αρωματικό χαρακτήρα της δημιουργίας του με ένα μυστικό μείγμα από Μαγιάτικα ροδοπέταλα και βότανα της Μεσογείου, τα οποία επιλέγει και εκχυλίζει ο ίδιος. Με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, επιλέγοντας τους πιο εκλεκτούς καρπούς της Φύσης, δουλεύοντας υπομονετικά με το Χρόνο, ο Metaxa Master μας ταξιδεύει ακόμη πιο πέρα στη γευστική απαλότητα με νέο του ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων.

Το ΜΕΤΑΧΑ 12 και οι αισθήσεις

*Το βαθύ κεχριμπαρένιο του χρώμα διαπερνάται από το φως, υπογραμμίζοντας την καθαρότητα του ποτού, για την πιο μεγάλη απόλαυση των οφθαλμών.

*Η μύτη του ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων είναι ζωντανή – αλλά όχι καυτή – με νότες εσπεριδοειδών. Διαδοχικά αποκαλύπτει αρωματικές πινελιές από αποξηραμένα άνθη, φίνα βότανα και ελαφριά μπαχαρικά. Νότες καφέ και καραμέλας βουτύρου ακολουθούν, ενώ το άρωμα φλούδας πορτοκαλιού εμφανίζεται εντυπωσιακά στο τέλος.

*Στο στόμα το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων ξεχωρίζει για την τέλεια ισορροπημένη γεύση του, με νότες αποξηραμένων σύκων, μεστών δαμάσκηνων και ευγενούς γλυκόριζας,. Ο χαρακτήρας καπνισμένης δρυός αφήνει μια μακριά απολαυστική επίγευση, ενώ ένα «άγγιγμα» μπαχαρικών και φλούδας πορτοκαλιού αποκαλύπτεται στο τέλος.

Παρουσιασμένο σαν κόσμημα σε μια κομψή συσκευασία, το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων είναι η ιδανική πρόταση δώρου για εκείνους που είναι έτοιμοι να μυηθούν σε έναν καινούργιο κόσμο αρωμάτων, γεύσεων και αισθήσεων και να ανακαλύψουν τον νέο ορισμό της γευστικής απαλότητας. Απολαύστε το με φίλους, σκέτο ή με ένα μόνο παγάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα