Τάρτα με κεράσια και κρέμα καρύδας

Κεράσια, Καρύδα, Καλοκαίρι!

Total Time: 01h 05min Prep Time: 20 minutes Cook time: 45 minutes Yield: 10ΥλικάΓια τη βάση:αλεύρι - 1 φλιτζάνι (140 γρ.), για όλες τις χρήσειςζάχαρη - 1 κ.σ. αλάτι - 1/4 κ.γ. βούτυρο - 1/2 φλιτζάνι
(113 γρ.), ανάλατο, κρύο, κομμένο σε κυβάκια 2,5 εκ. νερό - 1 κ.σ., κρύο βανίλια - 1/2 κ.γ., εκχύλισμα (ή εσάνς)Για την κρέμα καρύδας:γάλα καρύδας - 1 φλιτζάνι (218 γρ) ζάχαρη - 2 κ.σ. (30 γρ.) + 3 κ.σ. (44 γρ.) αυγά - 3 κρόκοι, από μεγάλα αυγάκορν φλάουρ - 2 κ.σ. (14 γρ.) βανίλια - 1 κ.γ., εκχύλισμα (ή εσάνς)κρέμα γάλακτος - 1 φλιτζάνι (230 γρ.) Για την επικάλυψη:κεράσι - 1/2 φλιτζάνι, κομπόστακεράσι - 275 γρ. , φρέσκαΕκτέλεση

Author: Dessert First

Για τη βάση:

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού και χτυπάμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι τα κυβάκια να έχουν το μέγεθος ενός μπιζελιού.
Διαλύουμε τη βανίλια στο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Χτυπάμε μέχρι η ζύμη μας να έχει ευθρυπτη υφή, που θυμίζει μεγάλα ψίχουλα.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη. Της δίνουμε σχήμα κυκλικό, πάχους 2,5 εκ. περίπου
Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε μερικές σταγόνες νερό. Τυλίγουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30'.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Αν έχουμε στρογγυλή ταρτιέρα θα δώσουμε στρογγυλό σχήμα (π.χ. για ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. η ζύμη μας θα πρέπει να έχει διάμετρο 25,5 εκ.).Αντίστοιχα αν έχουμε παραλληλόγραμμη φόρμα. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα.

Βάζουμε στο ψυγείο τη ζύμη μαζί με τη φόρμα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C.
Πάνω στη βάση της τάρτας απλώνουμε μία λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τα ειδικά βαρίδια ή ρύζι ή όσπρια. Ψήνουμε έτσι για 15 με 20 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, για ακόμα 12 με 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα καρύδας:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμιγνύουμε 3/4 φλιτζανιού (172 γρ.) γάλα καρύδας με τις 2 κ.σ.(30 γρ.) ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστούν φουσκάλες στα τοιχώματα.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τις 3 κ.σ.(44 γρ.) ζάχαρη.

Σε άλλο μικρό μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού (46γρ.) γάλα καρύδας και το προσθέτουμε στους κρόκους, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μίγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθούν τα αυγά.
Γυρνάμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να "παχύνει". Τότε προσθέτουμε τη βανίλια.

Τοποθετούμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, την πιέζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την επικάλυψη.

Πριν την απλώσουμε στην τάρτα μας, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στην κρέμα καρύδας με μία μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα).

Για την επικάλυψη:

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα κεράσια κομπόστα πάνω στη βάση της τάρτας.
Απλώνουμε και την κρέμα καρύδας από πάνω, προσέχοντας να είναι λεία και με ομοιόμορφο πάχος παντού. Γεμίζουμε την τάρτα σχεδόν μέχρι πάνω.

Πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Απλώνουμε τα κομμένα κεράσια πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε αμέσως.

The post Τάρτα με κεράσια και κρέμα καρύδας appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα