Ψητά κολοκυθάκια με σκόρδο και αρωματικά

Νέα πρόταση για τα καλοκαιρινά μας μπάρμπεκιου!

Total Time: 20 minutes Prep Time: 10 minutes Cook time: 10 minutes Yield: 4--6Υλικάκολοκύθι - 4ελαιόλαδο - για επάλειψηαλάτι - κατά βούλησηπιπέρι - κατά βούλησησκόρδο - σε σκόνη (ή τριμμένο), κατά βούλησημυρωδικά - διάφορα αρωματικά (π.χ. ξερό δενδρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη κλπ.) Εκτέλεση

Author: Cookie

Monster

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια και μετά τα κόβουμε κατά μήκος. Αν τα κολοκύθια μας είναι μεγάλου μεγέθους, τα κόβουμε και στη μέση (για να μην είναι πολύ μακριά).

Με ένα πινέλο αλείφουμε και τις δύο μεριές με ελαιόλαδο και μετά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Προθερμαίνουμε το γκριλ ή τη σχάρα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τα λαχανικά κατευθείαν πάνω στο γκρίλ και τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα για 5 με 10 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά.

Μόλις τα κολοκυθάκια γίνουν τρυφερά και σκουρύνουν ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά (ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το γκριλ ή τη φωτιά μας –επιπλέον θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο αν δεν τα σκεπάσουμε).

The post Ψητά κολοκυθάκια με σκόρδο και αρωματικά appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα