Το δίδυμο που πάντρεψε τον χορό με τα ακροβατικά κόλπα!

16:41 3/1/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο δίδυμο που πάντρεψε τον χορό με τα ακροβατικά κόλπα!Σάββατο, Ιανουάριος 3, 2015 - 16:30

Το acrodance είναι ένα χορευτικό στιλ που κόβει την ανάσα, καθώς συνδυάζει την κλασική τεχνική χορού με στοιχεία ακροβατικής δεξιοτεχνίας και ακρίβειας. Τώρα, πετυχημένοι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής και μετρ του σύγχρονου χορού ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν γνωστό και στην Ελλάδα αυτό το θεαματικό είδος έκφρασης και κίνησης. Η

ομάδα φέρει την ονομασία Altius (σημαίνει «ψηλότερα») και την ευθύνη και την καθοδήγησή της έχουν δύο κορυφαίοι «πρεσβευτές» του είδους, ο Αργύρης Κουδούνας και η Αργυρώ Κανελλοπούλου.
Το ταλαντούχο δίδυμο ήταν επί τουλάχιστον μία οκταετία από τους βασικούς χορευτές των μουσικών σχημάτων του Νότη Σφακιανάκη, που ήταν ο πρώτος που συμπεριέλαβε στα προγράμματά του εντυπωσιακά χορευτικά σύνολα με τολμηρούς χορευτές - αθλητές που... πετούσαν πάνω από το κοινό.

Φέτος ο Αργύρης Κουδούνας μαγεύει με τη συμμετοχή του στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια για το υψηλής αισθητικής θέαμα που προσφέρει μαζί με τους συνεργάτες του.
«Η Altius είναι μια ακροβατική χορευτική ομάδα, με τα περισσότερα από τα μέλη της να είμαστε πρώην αθλητές γυμναστικής, ενόργανης και ρυθμικής, με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να συνδυάσουμε τον σύγχρονο χορό με όσο περισσότερα ακροβατικά μπορούμε, στο είδος της γυμναστικής που όλοι γνωρίζουμε» αναφέρει στην «Espresso» ο Αργύρης που μαζί με την Αργυρώ Κανελλοπούλου και την ομάδα τους φωτογραφήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε άκρως εντυπωσιακές φιγούρες.
Το διάστημα αυτό η διακεκριμένη ομάδα βρίσκεται σε εντατικές πρόβες, καθώς ετοιμάζει ένα μοναδικό σόου, το οποίο θα παρουσιάσει στο κοινό την ερχόμενη άνοιξη. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να εξελίξουμε το είδος αυτό, ώστε να δώσουμε μια απάντηση σε όλους εκείνους που ταυτίζουν τα ακροβατικά με την ενόργανη γυμναστική ή το τσίρκο. Εμείς προσπαθούμε αρμονικά να συνδυάσουμε όλο αυτό μέσα από τον χορό, προσφέροντας ένα μοναδικό και ξεχωριστό θέαμα» εξηγεί η Αργυρώ Κανελλοπούλου και προσθέτει: «Εως σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συνήθως ξενόφερτα τέτοιου είδους σχήματα εδώ στην Ελλάδα».

Η προσπάθεια

«Στη χώρα μας υπάρχει η βάση, δεν υπάρχουν όμως οι άνθρωποι που μπορούν να υποστηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια. Γι' αυτό και στόχος μας είναι -εκτός από τη βασική μας ομάδα- να προετοιμάσουμε και τους συνεχιστές, οι οποίοι είναι από τριών ετών και πάνω».

Η Αργυρώ Κανελλοπούλου υπήρξε αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, μέλος της εθνικής ομάδας και βαλκανιονίκης, ενώ ο Αργύρης Κουδούνας αθλητής της ενόργανης, επίσης μέλος της εθνικής ομάδας, με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Την ομάδα αποτελούν επίσης οι Σταύρος, Αυγουστής, Τζένη, Ζένια, Μάντυ, Χαρά, Κατερίνα και Αλκηστης, με τον καθένα να έχει αναλάβει τον δικό του ρόλο στην ομάδα.
«Ολα τα παιδιά που αποτελούν τη βασική ομάδα της Altius έχουν λάβει διακρίσεις. Το επίπεδο όλων είναι υψηλό, γι' αυτό και κάθε φορά ο πήχης της επικινδυνότητας των ακροβατικών ανεβαίνει ολοένα και πιο ψηλά.

»Το acrodance σε βοηθάει να ακούς το σώμα σου, να ξεπερνάς τον εαυτό σου, αλλά γενικότερα με τον τρόπο του σε εκπαιδεύει» λέει ο Αργύρης Κουδούνας, ενώ η Αργυρώ Κανελλοπούλου προσθέτει: «Εκτός από την ομάδα μας που πραγματοποιεί σόου και παραστάσεις, κάνουμε σεμινάρια στο κοινό, τόσο πάνω στα ακροβατικά όσο και πάνω στον χορό.

»Αυτή τη στιγμή έχουμε μαζί μας εβδομήντα άτομα, που το σίγουρο είναι πως κάποια από αυτά θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο, που θα γίνουν σίγουρα μέλη της ομάδας».

Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

AcrodanceΑργύρης ΚουδούναςΑργυρώ Κανελλοπούλου
Keywords
Τυχαία Θέματα