Το σύστημα Cyber Alert μπλόκαρε πέντε απόπειρες αυτοκτονίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο σύστημα Cyber Alert μπλόκαρε πέντε απόπειρες αυτοκτονίαςΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 17:16

Ούτε έναν, ούτε δύο, πέντε συνανθρώπους μας που είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν έσωσε μέσα σε μόλις μία εβδομάδα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου διαδικασίας Cyber

Alert. Μάλιστα η μία περίπτωση αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών.


Ο αγώνας δρόμου για να σώσουν ζωές άρχισε για τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου, όταν εντόπισαν άτομο που είχε εκδηλώσει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Υστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικοί εντόπισαν μια γυναίκα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Στη δεύτερη περίπτωση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε την 11η Νοεμβρίου μέσω του «Cyber Alert» ότι γυναίκα απέστειλε sms σε γνωστό της, στον οποίο εκδήλωνε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει. Από την αστυνομική έρευνα εντοπίστηκε γεωγραφικά η κάτοχος του κινητού τηλεφώνου σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.


Στις 12 Νοεμβρίου αποτράπηκε ακόμα μία μια γυναίκα από την αυτοκτονία. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της και την εντόπισαν σε περιοχή της Εύβοιας.
Στην τέταρτη περίπτωση, στις 14 Νοεμβρίου, το κέντρο διαχείρισης διαδικτυακών κινδύνων «Cyber Alert» ενημερώθηκε ότι ένας άντρας ανάρτησε στο προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αλλοδαπό που κατοικεί σε περιοχή της Αττικής. Τέλος, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου οι αστυνομικοί έσωσαν από βέβαιο θάνατο ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα