Χειροπέδες σε μέντιουμ Χανίων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες σε μέντιουμ ΧανίωνΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 16:50

Μαγικές λύσεις για όλα τα προβλήματα και δη σε ό,τι αφορά τα ερωτικά και σεξουαλικά θέματα υποσχόταν στα αφελή θύματά του ένας 33χρονος «μάγος» από την Γκάμπια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων κατηγορούμενος για απάτη. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο «εξέχων μάγος με την 20ετή πείρα και μέλος του συμβουλίου των μέντιουμ του ιερού δάσους της δυτικής Αφρικής» εδώ και αρκετό καιρό είχε απλώσει

τα δίχτυα του στα Χανιά της Κρήτης και ψάρευε απελπισμένα θύματα, στα οποία υποσχόταν ότι θα έβρισκε άμεση λύση στο πρόβλημα που τα βασάνιζε.


«Εξετάσεις, εργασία, έρωτας, σεξουαλική ανικανότητα, χρόνιες παθήσεις, επιστροφή του αγαπημένου προσώπου» ήταν μόνο μερικά από τα θέματα που διατυμπάνιζε ότι έλυνε, ενώ, όπως διαφήμιζε ακόμη και σε τοπικές εφημερίδες, ήταν καταπληκτικός στις «επαναφορές, υποβολές, στο άνοιγμα της τύχης». Ομως φαίνεται πως ξέχασε να εφαρμόσει τις μεθόδους του και στον εαυτό του, καθώς δεν μπόρεσε να προβλέψει την παγίδα που του έστησε η ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να βρεθεί με χειροπέδες. Οι αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγισαν τον δράστη και του ζήτησαν τη βοήθειά του προκειμένου να τους βοηθήσει να «λύσουν» δήθεν προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Ο δράστης απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ώστε να τους βοηθήσει, ωστόσο, όταν παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη αμέσως από τους αστυνομικούς.

Η έρευνα

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια που εξαπατούσε τους πελάτες του, φωτογραφίες πελατών-θυμάτων, καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια με αναγραφόμενη την ιδιότητά του. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Ωστόσο, από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης του. Ηδη οι φωτογραφίες των θυμάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι δεκάδες, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για πόσο καιρό πρόσφερε τις «υπηρεσίες» του στα Χανιά.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα