«Συντριπτική» ποινή στον Νίκο Μαζιώτη

14:37 4/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Συντριπτική» ποινή στον Νίκο ΜαζιώτηΠαρασκευή, Μάρτιος 4, 2016 - 14:32

Με μια συντριπτική ποινή κάθειρξης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Νίκο Μαζιώτη για τη δράση που του καταλογίζεται ότι ανέπτυξε από το 2012 που ήταν καταζητούμενος, όταν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Στον Μαζιώτη επιβλήθηκαν ισόβια και 129 χρόνια.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του νέου σχεδίου απόδρασής του από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, οι δικαστές

που συνεδρίασαν στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού έκριναν τον αντιεξουσιαστή ένοχο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014 και για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής συμπλοκής του με αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά τον συνέλαβαν στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014.

Ενδειξη διαμαρτυρίας

Η απόφασή τους εκφωνήθηκε ερήμην του Μαζιώτη, ο οποίος είχε αποχωρήσει από προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για διορισμό νέου δικηγόρου, επειδή η συνήγορός του δεν είχε εξασφαλίσει άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο για να παραστεί στη δίκη.

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη τον αναρχικό Αντώνη Σταμπούλο σε κάθειρξη 13 ετών για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και τον Γιώργο Πετρακάκο σε κάθειρξη 34 ετών για το ίδιο αδίκημα και για δυο ληστείες στην Κλειτορία και στα Μέθανα. Κατηγορούμενη ήταν και η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Μαζιώτη, που καταζητείται από το καλοκαίρι του 2012. Το δικαστήριο της επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 11 ετών για πλημμελήματα, ενώ η δικογραφία διαχωρίστηκε για τις κακουργηματικές κατηγορίες που φέρεται ότι έχει διαπράξει και για τις οποίες θα δικαστεί όταν και εφόσον συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα