ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

18:24 3/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΠέμπτη, Μάρτιος 3, 2016 - 18:18

Το πέμπτο κύμα
Τέσσερα καταστροφικά και φονικά κύματα έχουν αποδεκατίσει πλήρως τον πλανήτη μας. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας, ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον μικρό αδερφό της, καθώς όλοι περιμένουν μοιρολατρικά το πέμπτο και πιο καταστροφικό κύμα. Επιστημονική φαντασία με μεσσιανικές προεκτάσεις σε μια ταινία στημένη με έναν κάποιον επαγγελματισμό. Με Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Λεβ Σράιμπερ, Μάικ Μονρόε, Νικ Ρόμπινσον, Μάγκι Σιφ και Μαρία Μπέλο.

Λουλούδια



Η

καθημερινότητα της Ανε, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σε έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της. Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα. Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη; Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι' αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους. Αυτή είναι η ιστορία τριών γυναικών που οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη σε μερικά μπουκέτα λουλούδια.

Λουλούδια που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθούν και πάλι συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό. Κάπου ανάμεσα στο υποδόριο σασπένς και στον αισθητικό φετιχισμό του Αλφρεντ Χίτσκοκ και στις μεταφυσικές ανησυχίες του Κριστόφ Κισλόφσκι για τα αόρατα νήματα που ενώνουν τις ζωές των ανθρώπων, οι δύο σκηνοθέτες ανακαλύπτουν μια χρυσή κινηματογραφική τομή και παραδίδουν ένα οικουμενικών διαστάσεων μινιμαλιστικό δράμα για την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Εξαίσια κινηματογραφημένο και με εξαιρετικές ερμηνείες από τις τρεις πρωταγωνίστριες, το φιλμ έγινε δεκτό διεθνώς με ενθουσιασμό ως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ στη βασκική γλώσσα.

Victoria


Η Βικτόρια, μια νεαρή κοπέλα από τη Μαδρίτη, συναντά τέσσερις άντρες έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ στο Βερολίνο. Ο Σόνε και οι φίλοι του της υπόσχονται να της δείξουν την αληθινή διασκέδαση της πόλης. Ωστόσο, έχουν ένα χρέος να ξεπληρώσουν. Η Βικτόρια φλερτάρει με τον Σόνε και εκείνος την προσκαλεί να έρθει μαζί τους. Οσο η νύχτα ξετυλίγεται, τα πράγματα φεύγουν από τον έλεγχό τους.

Η ταινία αποτελείται από ένα και μόνο πλάνο, γυρίστηκε δηλαδή στην πραγματικότητα μέσα σε 138 λεπτά (τόσο διαρκεί) και διαθέτει μια τεχνική μαεστρία που σε καθηλώνει, έστω και αν σεναριακά το υλικό δεν μοιάζει εξίσου συγκροτημένο. Βραβείο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου 2015.

Το Λονδίνο έπεσε


Μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού υπό μυστηριώδεις συνθήκες, οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου ταξιδεύουν στο Λονδίνο για την κηδεία του. Ομως αυτό που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στη γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει πολλά μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Ααρον Εκχαρτ), ο ικανότατος επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας (Τζέραρντ Μπάτλερ) και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (Μελίσα Λίο).

Το Χόλιγουντ τα βάζει (ξανά) με τη «μουσουλμανική» απειλή, οι αναληθοφάνειες βγάζουν μάτια και τα κλισέ συσσωρεύονται θεαματικά. Με άλλα λόγια, αυτό που περιμένατε.

Καύση


Σε μια πόλη που φλέγεται από ταραχές, πέντε φίλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι όπου ένας δικός τους έχει πεθάνει. Παγιδευμένοι στο σπίτι του δεν μπορούν να αποφασίσουν για τον τρόπο της ταφής του. Η ζέστη κάνει την κατάσταση αφόρητη, αλλά εκείνοι επιμένουν στις διαφορές τους. Το πτώμα αρχίζει να αποσυντίθεται, οι σχέσεις τους δοκιμάζονται και τα μυστικά τους αποκαλύπτονται. Σύντομα, τίποτε δεν θα είναι πια το ίδιο.

Ο Στράτος Τζίτζης, καλός Ελληνας σκηνοθέτης, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα πετυχημένο θεατρικό του. Δυστυχώς όμως πρόκειται για μια τεμπέλικη μεταφορά: και οι θεατρικές συμβάσεις πετάνε έξω τον θεατή, έτσι όπως είναι ελάχιστα δουλεμένες, και οι ερμηνείες είναι πότε φιλμικές και πότε γκροτέσκες. Νίκος Γεωργάκης, ο κορυφαίος του καστ. Ακολουθούν οι Γωγώ Μπρέμπου, Γιώργος Χρανιώτης, Ιωάννα Μαυρέα και Βασιλική Τρουφάκου.

Ζωούπολη


Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα έως το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Με άλλα λόγια, αυτό που γεννιέσαι δεν έχει καμία σημασία από τη στιγμή που εσύ επιθυμείς να γίνεις κάτι άλλο. Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Αυτά είναι πάντως τα μηνύματα αυτής της κωμωδίας κινουμένων σχεδίων των στούντιο Ντίσνεϊ.

Ο μπαμπάς γύρισε


Ο άχαρος πατριός μιας αμερικανικής οικογένειας αντιμετωπίζει τον πατέρα των δύο κοριτσιών του, έναν κουλ μοτοσικλετιστή. Ή, αλλιώς, Μαρκ Γουόλμπεργκ εναντίον Γουίλ Φερέλ σε άκρως τυποποιημένη κωμωδιούλα που ξεχνιέται στο λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα