Ρουμάνοι μοναχοί έκλεψαν την χείρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΡουμάνοι μοναχοί έκλεψαν την χείραΠέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 13:38

Ερευνούν αν κρύβονται ιερόσυλοι πίσω από την αρπαγή λειψάνου του αγ. Χαραλάμπους

Το ενδεχόμενο οι πέντε Ρουμάνοι -εκ των οποίων τέσσερις είναι μοναχοί-, που συνελήφθησαν για την κλοπή της χειρός του αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, να είναι μέλη σπείρας αρχαιοκαπήλων ερευνούν οι Αρχές.

Στην κατοχή ενός βρέθηκαν δύο κρανία και ένα τμήμα σιαγόνας και ερευνάται αν έχουν κλαπεί

από εκκλησία ή μοναστήρι.

Η Αστυνομία ενημέρωσε τη ρουμανική πρεσβεία στην Αθήνα για την υπόθεση και έδωσε τα στοιχεία ταυτότητας που δήλωσαν οι πέντε συλληφθέντες. Πρόκειται για τέσσερις μοναχούς ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών και έναν 26χρονο ομοεθνή τους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι πέντε άνδρες επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τουριστικό λεωφορείο την ιερά μονή στα Καλάβρυτα ως μέλη ομάδας προσκυνητών που αποτελούνταν συνολικά από 56 ομοεθνείς τους.


Κατά την ξενάγησή τους στον χώρο όπου εκτίθεται το ιερό λείψανο, ο 21χρονος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις απασχολούσαν τον υπεύθυνο του μοναστηριού, παραβίασε με... χειρουργικές κινήσεις την προθήκη με την αριστερή χείρα του αγίου Χαραλάμπους. Την άρπαξε και την έδωσε στον 26χρονο, ο οποίος την έκρυψε στα ρούχα του και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον χώρο όπου είχε σταθμεύσει το λεωφορείο. Αρχικά, οι δύο νεαροί μοναχοί έκρυψαν το ιερό λείψανο μέσα στο όχημα, ενώ, όταν αυτό σταμάτησε σε κοντινή απόσταση από τη μονή, το πήραν και το έκρυψαν σε θαμνώδη περιοχή.

Κινητοποίηση

Ενας από τους Ελληνες ιερείς, όμως, δεν άργησε να αντιληφθεί την κλοπή και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση με δυνάμεις από Καλάβρυτα, Αίγιο και Πάτρα, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το λεωφορείο. Το ιερό λείψανο βρέθηκε γρήγορα και ακολούθησαν οι συλλήψεις των Ρουμάνων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να το πάρουν για να το μεταφέρουν για προσκύνημα σε εκκλησία στη Ρουμανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα