Ματς «παρένθεση» στη φιλία τους!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΜατς «παρένθεση» στη φιλία τους!Πέμπτη, Οκτώβριος 8, 2015 - 13:24

Ο Κινέζος στρατηγός Σουν Τζου έγραψε στο βιβλίο «Η τέχνη του πολέμου» πως «πρέπει να κρατάς τους φίλους κοντά και τους εχθρούς πιο κοντά!».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο αποψινός (21.00, NovaSports 2) προημιτελικός Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΣΕΦ

είναι μία συνάντηση που συχνά στην Ελλάδα θυμίζει «πόλεμο». Αλλά για δύο νεοφερμένους δεν θα είναι δα και... «κινέζικα».

Αφενός διότι ο σέντερ των «κόκκινων» Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο γκαρντ του «τριφυλλιού» Σάσα Πάβλοβιτς έχουν μία ιδέα από «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, από τα ντέρμπι Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι. Αφετέρου διότι η περσινή συνύπαρξή τους στην Παρτιζάν τούς έκανε φίλους.

Με κοινό σημείο το ελπιδοφόρο μέλλον του Μιλουτίνοφ και το παρελθόν του Πάβλοβιτς στο ΝΒΑ, αλλά και αμοιβαία άποψη, μιλώντας αμφότεροι στην «Espresso», πως σήμερα θα γίνουν για 40 λεπτά... «εχθροί».

«Να τον στεναχωρήσω»

Ο 21χρονος Μιλουτίνοφ τόνισε πως «με τον Σάσα είμαστε φίλοι, όμως στο παρκέ το ξεχνάμε. Ελπίζω να τον κερδίσω και να τον... στενοχωρήσω για λίγο, γιατί μέχρι τώρα τον ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για μένα».

Ο νεαρός σέντερ, που επιλέχθηκε τον Ιούνιο στο Νο 30 του ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, επισήμανε ότι «η εμπειρία του Πάβλοβιτς στο ΝΒΑ με βοήθησε, γιατί με συμβούλευε καθημερινά με μηνύματα όσο ήμουν στις ΗΠΑ. Ελπίζω να ακολουθήσω τον δρόμο του και να παίξω κι εγώ εκεί κάποια στιγμή».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το «αμερικανικό όνειρο» είναι κάτι «για το οποίο δεν θέλω να μιλάω τώρα.

»Το μόνο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι ο Ολυμπιακός, που είναι μεγάλο κλαμπ και βήμα στην καριέρα μου. Είμαι ευγνώμων γιατί, παρότι είμαι στην Αθήνα λίγες μέρες, όλοι με κάνουν να νιώσω σαν στο σπίτι μου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ζω μακριά από την πατρίδα μου».

Τέλος, κατέληξε πως «δεν θέλω να μιλήσω για το παρελθόν», για τις φήμες περί Παναθηναϊκού λόγω της συνεργασίας του με τον κόουτς των «πράσινων» Σάσα Τζόρτζεβιτς στη Σερβία. Εξηγώντας πως «στην Εθνική δεν μιλούσαμε ποτέ για τους συλλόγους».

Αν και γυρολόγος του ΝΒΑ (2003-2013), με θητεία σε Γιούτα, Κλίβελαντ (το 2006-2007 είχε μ.ό. 9π. παίζοντας στους Τελικούς και χάνοντας από τους Σπερς), Μινεσότα, Ντάλας, Νέα Ορλεάνη, Σέλτικς, Πόρτλαντ, ο Σάσα Πάβλοβιτς είναι μόνο 31 ετών.

Για αυτό και στην επισήμανση της «Espresso» για τον αν θεωρεί εαυτόν ως... «πατέρα» του αποψινού αντιπάλου του, Νίκολα Μιλουτίνοφ, απάντησε: «Ποτέ! Μη με κάνετε να αισθάνομαι γηραιός...». Ο Σέρβος γκαρντ, πάντως, επιβεβαίωσε τη φιλική σχέση του με τον σέντερ του Ολυμπιακού και περσινό συμπαίκτη του στην Παρτιζάν.

Ομως θύμισε, με τη σειρά του, ότι «αυτό που έχω να του πω είναι πως δεν υπάρχουν φίλοι μέσα στο παρκέ! Εκτός γηπέδου τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο και διατηρούμε μία καταπληκτική σχέση, ειδικά γιατί χρειάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού τις συμβουλές μου για το ντραφτ του ΝΒΑ. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ ταλαντούχος παίκτης, και θα έχει λαμπρό μέλλον. Για την ώρα, πάντως, απλώς του θυμίζω πως... θα περάσει δύσκολα εναντίον μου».

«Δεν βρήκαμε χρόνο»

Ο Πάβλοβιτς τόνισε πως «μιλήσαμε ήδη με τον Νίκολα από τη στιγμή που γύρισε από την Εθνική και ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε χρόνο να συζητήσουμε για τα δύο μεταξύ μας παιχνίδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Μάλιστα, αρνείται πως τα δύο «αιώνια» ντέρμπι (στις 19/10 υπάρχει και το ματς πρωταθλήματος) είναι νωρίς, και δηλώνει «ενθουσιασμένος που αρχίζουμε με ένα τόσο σπουδαίο ματς!

»Μπορεί κανονικά να είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, όμως ξέρουμε τη σημασία του, γιατί είναι νοκ άουτ και κρίνει τον πρώτο στόχο της σεζόν. Νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλο παιχνίδι και για τον κόσμο μας, και έχω μάθει τι συμβαίνει στα ελληνικά ντέρμπι. Εχω κι εγώ μία εμπειρία από τέτοια ματς λόγω της αντίστοιχης ατμόσφαιρας στα ματς Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας».

Σημειώνοντας επίσης πως «δεν νομίζω πως η απουσία κόσμου του Ολυμπιακού θα είναι πλεονέκτημα για εμάς, ούτε ότι τα κοπιαστικά ταξίδια που είχαμε σε Κίνα και Ρωσία θα είναι μειονέκτημα. Αν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, θα χάσουμε, και, αν το είχαμε στο μυαλό μας, δεν θα πηγαίναμε να παίξουμε στο ΣΕΦ».

Keywords
Τυχαία Θέματα