Πού χάθηκε η Βίκυ Μαραγκάκη

SHOWBIZΗ «φυγή» από την TV και η φιλία με το Νίκολας ΚέιτζΠού χάθηκε η Βίκυ ΜαραγκάκηΤετάρτη, Δεκέμβριος 16, 2015 - 15:59

Από το Εθνικό Θέατρο στη χολιγουντιανή ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» και από το «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» με τον Εμίρ Κουστουρίτσα στο «Καπλάνι της βιτρίνας». Είναι μια από τις πιο όμορφες, σεμνές και ταλαντούχες ηθοποιούς.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η Βίκυ Μαραγκάκη τα τελευταία επτά χρόνια απέχει από τα σίριαλ, ενώ έχουμε να τη δούμε πολύ καιρό καλεσμένη σε εκπομπή

της μικρής οθόνης. Παρά την απουσία της από την τηλεόραση, που εκτόξευσε τη δημοφιλία της (καθώς είχε μακρά θητεία ως πρωταγωνίστρια σειρών, παρουσιάστρια εκπομπών και πρόσωπο πολλών διαφημιστικών σποτ), η Κατερίνα Μαραγκάκη δεν έχει λείψει ούτε σεζόν από το θέατρο, σχεδόν από την πρώτη ημέρα που αποφοίτησε από τη δραματική σχολή. Σήμερα παίζει σε δύο θεατρικές παραστάσεις και εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη διδασκαλία χορού και κινησιολογίας.


Σημαντική γνωριμία

Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από τις Λιθίνες Λασιθίου Κρήτης, έχει μία αδελφή ζωγράφο και έναν αδελφό σκηνογράφο, εξειδικευμένο στα ειδικά εφέ. «Με τον αδελφό μου έχει τύχει να συνεργαστούμε στο γύρισμα μιας διαφήμισης και περάσαμε πολύ ωραία. Είναι ευχάριστο να δουλεύεις με ανθρώπους που αγαπάς. Οι γονείς μας, αν και δεν είχαν σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, μας επηρέασαν και τους τρεις θετικά προς την τέχνη» λέει στην «Espresso» η ηθοποιός.

Η Βίκυ Μαραγκάκη μεγάλωσε στα γήπεδα. Ηταν αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στην κατηγορία κορασίδων, όμως σε ηλικία δώδεκα χρόνων σταμάτησε τον πρωταθλητισμό για να ασχοληθεί με τον χορό. Τρία χρόνια αργότερα η τυχαία γνωριμία της με τον διεθνή σήμερα Ελληνα χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη της έδωσε αυτοπεποίθηση και άνοιξε τα φτερά της για να γίνει μπαλαρίνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Χορού) Ν. Κονταξάκη και ο δάσκαλός της την προέτρεψε να γίνει ηθοποιός. Εδωσε εξετάσεις στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και πέρασε δεύτερη ανάμεσα σε χίλιους υποψηφίους.

Η Βίκυ θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό μετά τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», που γυρίστηκε στην Κεφαλλονιά (πρωταγωνιστές ήταν ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ), ωστόσο προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα. Δέχτηκε προτάσεις από το εξωτερικό, έκανε συναντήσεις με τους καλύτερους ατζέντηδες του Λονδίνου, αλλά στην ηλικία που ήταν δεν επιθυμούσε να φύγει από τη χώρα. Με τον Κέιτζ, όπως έχει δηλώσει, κρατάει φιλικές σχέσεις και μετά το τέλος των γυρισμάτων είχε παρευρεθεί σε πάρτι που έδωσε στο σπίτι του.

Το ελληνικό κοινό, ωστόσο, την είχε γνωρίσει το 1999 από τη σειρά «Το κλειδί» με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ακολούθησαν τα «Ζευγάρια» το 2002 στο ΑΝΤ1, «Aπόσταση αναπνοής» το 2003, η «Βέρα στο δεξί» το 2007 στο Mega και το «Λύσε τη σιωπή» το 2008 για την ΕΡΤ Digital. Επίσης, παρουσίασε τις μουσικές εκπομπές «Mega Hit» (1989), «Mega Top» και «Mega Style» (1990). «Εχει τύχει να αρνηθώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σίριαλ που πήγε εξαιρετικά καλά επειδή είχα "κλείσει" κάπου αλλού. Επίσης, συμφώνησα με δύο χρόνια καθυστέρηση να παίξω σε καθημερινό σίριαλ. Τόσο χρειάστηκα για να τους εμπιστευτώ» λέει η όμορφη ηθοποιός. Το μόνο της παράπονο είναι πως οι σεναριογράφοι δεν την επιλέγουν για κωμωδίες.

Στο θέατρο

Το 2011 πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα «Καλοκαίρι στο Αιγαίο» («Un Ete Grec»), που γυρίστηκε στην Μήλο, ενώ το 2013 συμμετείχε στη μουσική παράσταση «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα» στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου στον ρόλο της «Αγλαΐτσας». Πέρυσι συμμετείχε στο δραματοποιημένο κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Οι ιδιότητες του Απόλλωνα», το οποίο πήρε μέρος σε αρκετά φεστιβάλ, ενώ φέτος στην κωμωδία καταστάσεων «Αρπαγή» του Αντώνη Σωτηρόπουλου, με συμπρωταγωνιστές τον Αλέξη Γεωργούλη
και την Τόνια Σωτηροπούλου.

Αυτόν τον χειμώνα πρωταγωνιστεί σε δύο παραστάσεις: Στην «Ερωτική μονομαχία» στο θέατρο Ανεσις, με την Κερασία Σαμαρά και στο «Καπλάνι της βιτρίνας» της Αλκης Ζέη, στο θέατρο Βρετάνια.

Οσο για την προσωπική της ζωή; Οπως λέει, δεν έχει παντρευτεί από άποψη. «Με την έννοια πως αυτά είναι και λίγο τυχερά. Δεν έτυχε να το αποφασίσω κιόλας» επισημαίνει στην «Espresso». Δεν απασχόλησε ποτέ τη showbiz με τα προσωπικά της, αποφεύγοντας τα κοσμικά καλλιτεχνικά πάρτι. «Η προσωπική μου ζωή αφορά εμένα, και όχι τον κόσμο. Εχω υπάρξει σε σχέσεις με καλλιτέχνες, εικαστικούς, μουσικούς, αλλά όχι με συναδέλφους μου, οπότε τα κοσμικά πάρτι δεν ήταν του ενδιαφέροντός μου. Δεν μου είναι πολύ ευχάριστο να παρευρεθώ σε έναν χώρο, όταν δεν είναι για τη δουλειά μου. Ωστόσο, δεν το κατηγορώ. Πολύς κόσμος το καλλιεργεί και ίσως να είναι στα συν για το επάγγελμά μας» τονίζει η Βίκυ Μαραγκάκη, η οποία πολύ πρόσφατα χώρισε από τον τελευταίο σύντροφό της. Λατρεύει τα ταξίδια, έχει γυρίσει όλη την Ευρώπη, επισκέφτηκε τη Συρία πριν τον πόλεμο, κρατάει τις καλύτερες εντυπώσεις από τα Φιόρδ της Νορβηγίας, λατρεύει την Κούβα και τα επόμενα ταξίδια της θα ήθελε να είναι στη Λατινική Αμερική και στην Απαγορευμένη Πόλη, στην Κίνα.


Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα