Εξι μήνες με αναστολή στον καστανά που είχαν συλλάβει αστυνομικοί

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕξι μήνες με αναστολή στον καστανά που είχαν συλλάβει αστυνομικοίΤετάρτη, Δεκέμβριος 16, 2015 - 14:46

Μετά την επεισοδιακή σύλληψή του, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς και την «καμπάνα» που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο, ο γνωστός πλέον καστανάς της οδού Αριστοτέλους θα συναντηθεί σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για να του ζητήσει την πολυπόθητη άδεια, ώστε να λειτουργεί νόμιμα τον πάγκο του.

Ο 61χρονος μικροπωλητής Γιώργος Δήμου καταδικάστηκε σε ποινή

φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον αθώωσε για την κατηγορία της απείθειας και αφέθηκε ελεύθερος, αφού άσκησε έφεση. Στην απολογία του είπε ότι η άδειά του έληξε το 2007 και δεν την ανανέωσε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Πλέον, όμως, τα χρέη του προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία αγγίζουν τα 150.000 ευρώ!

«Δεν θέλω να χρωστάω. Μία άδεια θέλω, να πουλάω κάστανα, για να βγάλω ένα κομμάτι ψωμί. Θα ζητήσω από τον δήμαρχο να μου βγάλει άδεια. Ως τότε όμως θα ξαναπάω να πουλήσω κάστανα. Τι να κάνω, να κλέψω ή να βγω να ζητιανεύω;» είπε και αρνήθηκε ότι πέταξε κάστανα στους αστυνομικούς. «Οι αστυνομικοί έκαναν κανονικά τη δουλειά τους» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παδιώτης.

ΜΑΡΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα