Φτωχαδάκι βρήκε και παρέδωσε 15.000 ευρώ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦτωχαδάκι βρήκε και παρέδωσε 15.000 ευρώΤετάρτη, Δεκέμβριος 16, 2015 - 15:04

Υπόδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας έγινε ένας 34χρονος υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας στον Δήμο Λάρισας, ο οποίος βρήκε πορτοφόλι με... θησαυρό ύψους 15.000 ευρώ και αμέσως το παρέδωσε στην υπηρεσία του! Οπως αποδείχθηκε τελικά, τα χρήματα και τις τραπεζικές κάρτες είχε χάσει επιχειρηματίας της πόλης.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Ο τίμιος Χρήστος, ο οποίος, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, επέδειξε εξαίρετο ήθος που τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλτσάς, μιλώντας για τον 34χρονο, επισήμανε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Μόλις μου έγινε γνωστή η πράξη του επόπτη της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας τον κάλεσα να τον συγχαρώ και περισσότερο απ' όλα με εξέπληξε η απάντησή του. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι αυτές είναι οι αρχές με τις οποίες μεγάλωσε και δεν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι το διαφορετικό». Ο 34χρονος άνδρας βρήκε το πορτοφόλι στην άκρη ενός πεζοδρομίου την ώρα που εργαζόταν και το πήρε στα χέρια του. Χωρίς καν να το ανοίξει, παρόλο που φαινόταν ότι είχε μέσα αρκετά χρήματα, κάρτες και άλλα έγγραφα, επέστρεψε στην υπηρεσία του και το παρέδωσε στον προϊστάμενό του.

Στην Αστυνομία

«Απ' ότι γνωρίζω, η υπηρεσία καθαριότητας το παρέδωσε αμέσως στην Αστυνομία, από την οποία στη συνέχεια εντοπίστηκε ο νόμιμος κάτοχός του. Πρόκειται για έναν γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας» αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος.

O δημοτικός υπάλληλος πάντως φαίνεται ότι δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να κρατήσει το πορτοφόλι και έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να βρεθεί εκείνος που το έχασε. Παρότι τα χρήματα ήταν πολλά, καθώς υπολογίζεται ότι η αξία του περιεχομένου αγγίζει τα 15.000 ευρώ, ο 34χρονος επόπτης της υπηρεσίας καθαρισμού ζήτησε να επιστραφεί αμέσως στον ιδιοκτήτη του, όπως και έγινε. «Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην υπηρεσία του δήμου» κατέληξε ο κ. Καλτσάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα