Φρίκη στον Καραβόμυλο για τα κρυμμένα λεφτά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ οικιακή βοηθός, ο σύντροφός της και ο κουμπάρος τους έσφαξαν τον παππούΦρίκη στον Καραβόμυλο για τα κρυμμένα λεφτάΤετάρτη, Δεκέμβριος 16, 2015 - 14:33

Η φήμη ότι είχε προλάβει τα capital controls και έκρυβε στο σπίτι του μετρητά ύψους 80.000 ευρώ ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του 75χρονου Κωνσταντίνου Ζήση, στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Τρεις Λαμιώτες, η γυναίκα που τον φρόντιζε, ο σύντροφός της και ο κουμπάρος τους κατηγορούνται

ότι έσφαξαν τον παππού με 15 μαχαιριές στις 22 Νοεμβρίου για τον... ανύπαρκτο «θησαυρό»!

Οι τρεις τους φέρεται ότι είχαν ακούσει τις φήμες για τα μετρητά και ότι αποφάσισαν να βγάλουν από τη μέση τον 75χρονο. Ωστόσο, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου προέκυψε ότι ο άτυχος ηλικιωμένος δεν είχε 80.000 ευρώ! Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 31χρονη οικιακή βοηθός, ο 42χρονος σύντροφός της και ο 42χρονος κουμπάρος τους είχαν στόχο το κλειδωμένο συρτάρι στο δωμάτιο του ηλικιωμένου. Πράγματι εκεί βρέθηκε η λεία τους, τα 3.500 ευρώ.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν κρυμμένα σε βιβλία άλλα 3.000 ευρώ. Η 31χρονη οικιακή βοηθός και ο άνεργος σύντροφός της έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι 3,5 ετών και ένα αγόρι 2 ετών (η γυναίκα έχει άλλα δύο παιδιά και ο άνδρας άλλα πέντε), ενώ ο 42χρονος έχει βαπτίσει ένα από τα παιδιά και θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο τους.

Κινητικά προβλήματα

Το έγκλημα έγινε το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου και το πρωί της επόμενης ημέρας ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από έναν φίλο του που τον επισκέφθηκε για να πιουν μαζί τον καφέ τους.

Η έρευνα των αστυνομικών είχε ξεκινήσει από την 31χρονη, που πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στο σπίτι του ηλικιωμένου και τον φρόντιζε, καθώς αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Αρχικά δεν είχαν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ομως στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της και την προσήγαγαν ξανά στην Ασφάλεια το πρωί της Δευτέρας.

Η 31χρονη Ελληνίδα έπεσε σε αντιφάσεις και φέρεται ότι ομολόγησε. Αρχικά μάλιστα προσπάθησε να τα πάρει όλα πάνω της, αλλά στη συνέχεια φαίνεται ότι «έδωσε» τους συνεργούς της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το έγκλημα ήταν προμελετημένο, αφού οι κατηγορούμενοι αγόρασαν μαχαίρι και γάντια και πήγαν στο σπίτι του 75χρονου, ο οποίος άνοιξε την πόρτα όταν άκουσε τη γνώριμη φωνή της οικιακής βοηθού.

Οι δύο άνδρες τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν! Επιστρέφοντας στη Λαμία, πέταξαν το μαχαίρι, τα γάντια και τα ματωμένα ρούχα τους και μοιράστηκαν τα χρήματα. Ο σύντροφος της 31χρονης αρνήθηκε να μιλήσει στους αστυνομικούς, ωστόσο στο σπίτι του βρέθηκαν 1.400 ευρώ και τα κοσμήματα (χρυσές αλυσίδες) του 75χρονου. Οι τρεις συλληφθέντες πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής, ενώ η δικηγόρος της γυναίκας Νάντια Γώγουλου κάνει λόγο για «άλλο κίνητρο» και άλλα στοιχεία που οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

Υποπτη από την αρχή η γυναίκα που τον φρόντιζε

Η οικιακή βοηθός του άτυχου ηλικιωμένου θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ύποπτο πρόσωπο από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε αρχικά ότι δεν ήταν καν στην περιοχή την ημέρα του εγκλήματος, ωστόσο το κινητό της ήταν αυτό που την έκαψε. Συγκεκριμένα, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στον Καραβόμυλο το βράδυ του φονικού, ενώ τα γραπτά μηνύματα (SMS) που αντάλλαξε τις επόμενες ώρες με τον σύντροφό της αλλά και τον κουμπάρο τους οδήγησαν στη σύλληψή τους. «Τα sms σε συνδυασμό με τα εργαστηριακά ευρήματα αποτελούν ακράδαντα στοιχεία για την εμπλοκή της ίδιας, του συντρόφου της και του κουμπάρου τους» ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός της Ασφάλειας. Ετσι, κλήθηκαν εκ νέου για κατάθεση, όπου υπέπεσαν σε πολλές αντιφάσεις και η 31χρονη φέρεται ότι ομολόγησε, με αποτέλεσμα να εκδοθούν εντάλματα για τη σύλληψή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα