Περιμένουν νέο χτύπημα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠεριμένουν νέο χτύπημα!Τρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 16:49

Αυξημένα μέτρα προστασίας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατών έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την ένοπλη επίθεση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στην ισραηλινή πρεσβεία. Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, και μάλιστα αιματηρό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε κτίρια-πιθανούς στόχους (κυρίως σε ξένες πρεσβείες και αποστολές, ακόμα και σε συναγωγές) έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα ο τελευταίος έδωσε εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση σε ολόκληρη τη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική. Παράλληλα, μέτρα φρούρησης και προστασίας έχουν ληφθεί και για πρόσωπα που θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών, όπως είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακόμα και αστυνομικοί.


Οι φόβοι των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντείνονται όσο η ΟΛΑ δεν στέλνει προκήρυξη για την επίθεση που εξαπέλυσε με πυρά από καλάσνικοφ τα ξημερώματα τις περασμένης Παρασκευής στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ. Αλλωστε, η συγκεκριμένη οργάνωση συνηθίζει πρώτα να ολοκληρώνει τον κύκλο των χτυπημάτων της και έπειτα να αναλαμβάνει την ευθύνη, με προκηρύξεις.

Χαρτογράφηση


Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να χαρτογραφήσουν τις περιοχές των δύο τελευταίων επιθέσεων της ΟΛΑ, στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι (τέλη Δεκεμβρίου του 2013) και στην ισραηλινή πρεσβεία στο Νέο Ψυχικό. Η απόσταση μεταξύ των δύο στόχων είναι μόλις επτά λεπτά με αυτοκίνητο και με δεδομένο το γεγονός πως -εκτός από την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού- η ΟΛΑ έχει κάνει τρεις επιθέσεις στα βόρεια προάστια (Χαλάνδρι, Νέο Ψυχικό και Βαρυμπόμπη), οι αστυνομικοί εκτιμούν πως μεταξύ αυτών των περιοχών βρίσκεται η γιάφκα με τον οπλισμό της. Δηλαδή, τα τουλάχιστον τέσσερα καλάσνικοφ και ένας εκτοξευτήρας ρουκετών τύπου RPG, ο οποίος μάλλον είναι προβληματικός.


Επειτα από τη λεπτομερή χαρτογράφηση των πιθανών διόδων διαφυγής των ενόπλων από το Χαλάνδρι και το Νέο Ψυχικό, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε μια συγκεκριμένη περιοχή που οριοθετείται μεταξύ των δύο προαστίων, στην οποία μάλιστα περιλαμβάνεται και ένα... νεκροταφείο! Σε αυτή την ευρύτερη περιοχή αναζητούν κάποιο οίκημα που μπορεί να έχουν νοικιάσει οι τρομοκράτες για να το μετατρέψουν σε γιάφκα, όπου -εκτός από τον οπλισμό τους- ίσως κρύβουν και τα μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούν.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών τέσσερα άτομα τα οποία κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν κάποια σχέση με την ΟΛΑ, παρά το γεγονός πως η οργάνωση στην τελευταία προκήρυξή της ξεκαθάρισε τον μαρξιστικό προσανατολισμό της.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα