«Κλικ» σε VIPs & τις τετράποδες αδυναμίες τους!

SHOWBIZ«Κλικ» σε VIPs & τις τετράποδες αδυναμίες τους!Τρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 16:10

Η Κυανή Ακτή, γνωστή επίσης και ως Γαλλική Ριβιέρα, ήταν η «παιδική χαρά» των πλουσίων και των διασήμων τη δεκαετία του '50 και του '60. Από αυτή την παιδική χαρά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ζώα. Κατοικίδια αλλά και ζώα των οποίων ο φυσικός χώρος είναι η ζούγκλα αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας celebrities όπως η Μπριζίτ Μπαρντό και η Γκρέις Κέλι.

Τις

στιγμές που οι διάσημοι απολαμβάνουν εκτός από τον ήλιο και την πολυτέλεια της Κυανής Ακτής, και την παρέα των ζώων αποθανάτισε με τον φακό του ο Ιρλανδός φωτογράφος Εντουαρντ Κουίν, γνωστός ως «φωτογράφος των κοκτέιλ» (είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των σταρ, οι οποίοι τελικά πόζαραν στον φακό του, αφού απολάμβανε τον ίδιο τρόπο ζωής με αυτούς). Η άνεση που ένιωθαν απέναντί του είναι εμφανής στις φωτογραφίες που έχουν συνθέσει το νέο coffee table άλμπουμ του με τίτλο «Celebrity Pets on the French Riviera in the 50s and 60s» (Διάσημα Κατοικίδια στη Γαλλική Ριβιέρα το '50 και το '60), το οποίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο teNeues.

Ξεχωρίζει η φωτογραφία της «Μπε-Μπε», της θρυλικής Μπριζίτ Μπαρντό, που φαίνεται να κάνει ηλιοθεραπεία με το μαύρο της σπάνιελ Κλόουν, δώρο του τότε συζύγου της, του σκηνοθέτη Ροζέρ Βαντίμ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1956, χρονιά κατά την οποία έκανε πρεμιέρα η ταινία «Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα», η οποία ανέδειξε την Μπαρντό σε σύμβολο του σεξ με παγκόσμια φήμη.

Καθισμένος σε πολυθρόνα

Εξίσου τρυφερό -αν και δεν συγκρίνεται σε επίπεδο σεξαπίλ- είναι το φωτογραφικό ενσταντανέ που δείχνει τον Πάμπλο Πικάσο με τον Περό, ένας από τους πολλούς σκύλους Δαλματίας που είχε. Ο διάσημος ζωγράφος καθισμένος σε μια πολυθρόνα στην πολυτελή Villa La Californie, μέγαρο του 19ου αιώνα στους λόφους των Καννών, χαϊδεύει τον σκύλο του, ο οποίος έχει ανέβει με τα μπροστινά πόδια του στην πολυθρόνα.

Ιστορικής σημασίας, δε, είναι η φωτογραφία που δείχνει τον πρίγκιπα Ρενιέ να συναντάει πρώτη φορά (το 1955) στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο του την Αμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου Γκρέις Κέλι. Ο Κουίν τούς είχε τότε προτείνει να κάνουν μια βόλτα εκεί για να σπάσει ο πάγος. Η Γκρέις, εξουθενωμένη από την περιοδεία της στην Ευρώπη, φέρεται να προσπάθησε να ματαιώσει αυτή τη συνάντηση, που θα απαθανατιζόταν για το περιοδικό «Paris Match». Τελικά η συνάντηση έγινε, η ηθοποιός επέστρεψε στο Χόλιγουντ, αλλά η συνέχιση της κουβέντας που άνοιξε τότε με τον Ρενιέ μέσω αλληλογραφίας έκανε τη σχέση τους να εξελιχτεί και την επόμενη χρονιά έγινε πριγκίπισσα!

«Τη δεκαετία του '50, κοιτάζοντας κανείς γύρω του στη Ριβιέρα, πίστευε ότι όλοι ήταν όμορφοι και ευτυχισμένοι» είχε σχολιάσει η γυναίκα του φωτογράφου, Γκρετ. Ακριβώς αυτό αποπνέει και το άλμπουμ του Κουίν, που πέθανε το 1997. Ο εκδοτικός οίκος φιλοδοξεί και το νέο αυτό βιβλίο, που πωλείται αντί 75 δολαρίων, να έχει την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα άλμπουμ του, «Stars and Cars of the 50s» και «Riviera Cocktail».

Keywords
Τυχαία Θέματα