Με τον «κυρ Αντώνη» το αντίο στον Τόνυ Αντονυ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜε τον «κυρ Αντώνη» το αντίο στον Τόνυ ΑντονυΤρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 16:10

Με το αγαπημένο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Ο κυρ Αντώνης» αποχαιρέτησαν τον Τόνυ Αντονυ -κατά κόσμον Αντώνης Κόνιαρης- οι φίλοι και συνάδελφοί του, λίγο μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας, που εψάλη χθες στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω. Ο παλιός καλός τραγουδιστής Γιάννης Λέφερης -στενός φίλος του ηθοποιού- με τρεμάμενη φωνή και συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του ήταν επικεφαλής στην αυτοσχέδια

και άκρως συγκινητική χορωδία.

«Μα ένα βράδυ ο κυρ Αντώνης στρώνει να κοιμηθεί, κι όταν ξυπνάμε τον καρτεράμε στην πόρτα να φανεί. Μα ο κυρ Αντώνης δεν θα βγει ποτέ του στην αυλή, αφού για πάντα μες στ’ όνειρό του θέλησε πια να ζει» αναφέρουν οι στίχοι.

Επικήδειους

Τραγικές φιγούρες δίπλα στο φέρετρο του καλλιτέχνη, που άφησε την τελευταία πνοή του το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 66 χρόνων, ήταν οι δύο γιοι του, ο Βασίλης (του μοιάζει πολύ) και ο Νίκος, ενώ στο πλευρό τους βρισκόταν η μητέρα τους και πρώην σύζυγος του εκλιπόντος, η κυρία Μαίρη. Το κλίμα έγινε πιο βαρύ όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Βάσια Τριφύλλη πήραν το μικρόφωνο για να εκφωνήσουν επικηδείους, εξαίροντας το ταλέντο και το ήθος του.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι είχαν να πουν τα καλύτερα για έναν σπουδαίο κωμικό που έβαλε τη δική του διακριτική σφραγίδα στα καλλιτεχνικά πράγματα. Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» στον ιερό ναό ήταν ο Ομηρος Ευστρατιάδης (είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Οι Πόντιοι», που ήταν η τελευταία κινηματογραφική συμμετοχή του), η Αννα Φόνσου, ο Γιώργος Παπαζήσης, ο Ηλίας Μαροσούλης, ο Γιάννης Κακουλίδης, η Ελντα Πανοπούλου, ο Κώστας Πρέκας, η Λιζέττα Νικολάου, ο Κώστας Ευριπιώτης, η Ματούλα και άλλοι.

Η σορός του μεταφέρθηκε στη Σκόπελο -όπου είναι η μόνιμη κατοικία του αδελφού του Δημήτρη Κόνιαρη και της συζύγου του- για να ταφεί εκεί.

Αλκίνοος Μπουνιάς
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα