«Εξυπνο» μικρόφωνο σε ρόλο διαιτολόγου!

ΚΟΣΜΟΣ«Εξυπνο» μικρόφωνο σε ρόλο διαιτολόγου!Τρίτη, Δεκέμβριος 16, 2014 - 16:48

Τον προσωπικό μας coach αδυνατίσματος στη μορφή ενός μικροσκοπικού gadget έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε όλοι όσοι δίνουμε μάχη με τα περιττά κιλά. Ξεχάστε τα βραχιολάκια που μετρούν βήματα και τις ζώνες που κάνουν μασάζ. Το BitBite είναι μια άκρως διακριτική συσκευή, που παραμένει κρυμμένη στο εσωτερικό του αυτιού μας και μας βάζει μας φρένο κάθε φορά που ξεπερνάμε το όριο στην κατανάλωση φαγητού.


Κατασκευασμένη

από αλουμίνιο και πλαστικό, ώστε να χωράει στην εσοχή του αυτιού, καταγράφει το ρυθμό με τον οποίο μασάμε και τα φαγητά που τρώμε προσφέροντας ακόμα και real time προτάσεις διατροφής και υγείας την ώρα του φαγητού. Η συσκευή, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι θα αγγίζει τα 127 ευρώ όταν κυκλοφορήσει, λειτουργεί καταγράφοντας τους εισερχόμενους θορύβους και στη συνέχεια αναλύοντάς τους.

Ετσι μπορεί να καθορίσει το είδος και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώθηκε, μετρώντας ακόμη και τις θερμίδες. Από τη στιγμή μάλιστα που το φοράει κανείς κάθε φορά που τρώει, «μαθαίνει» τις συνήθειές του και και μπορεί να καθορίσει αν θα πρέπει να τρώει περισσότερες ή λιγότερες φορές τη μέρα.
Επιπλέον το BitBite συνδέεται με smartphones μέσω της ειδικής εφαρμογής και μεταφέρει όλα τα δεδομένα σε ένα είδος διατροφικού ημερολογίου βοηθώντας μας να καταλάβουμε τις διατροφικές μας συνήθειες και την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Στόχος του είναι να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη διατροφή μας ενθαρρύνοντάς μας να μασάμε περισσότερο και άρα να τρώμε πιο αργά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα