Ο γύρος του κόσμου μέσα από τη μαγεία των φιλιών

ΚΟΣΜΟΣΟ γύρος του κόσμου μέσα από τη μαγεία των φιλιώνΤρίτη, Ιούλιος 29, 2014 - 17:00

Το ερωτευμένο ζευγάρι περπατά στον δρόμο. Ξαφνικά εκείνος την αρπάζει και της δίνει ένα καυτό, παθιασμένο φιλί. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μόνο οι πρωταγωνιστές αλλάζουν. Το φιλί είναι η πιο σημαντική έκφραση αγάπης, είτε αυτή είναι ερωτική είτε από τον γονιό στο παιδί ή από τον παππού και τη γιαγιά στο εγγόνι. Δεν έχει καμία σημασία η ταυτότητα εκείνων που φιλιούνται. Οταν το κάνουν, εκφράζουν συναισθήματα, ακόμη και αν αυτά αφορούν τον σκύλο τους, τον πιο πιστό φίλο κάθε ανθρώπου που αγαπά τα ζώα.

Τη

μαγεία των φιλιών αποτύπωσε σε μια συλλογή φωτογραφιών του με τίτλο «100 World Kisses» ο Αργεντινός φωτογράφος Ιγκνάσιο Λίμαν, ο οποίος επισκέφθηκε πόλεις σε όλο τον κόσμο προκειμένου να απαθανατίσει την πιο έντονη έκφραση του συναισθήματος της αγάπης. Ο νεαρός φωτογράφος παρουσιάζει συχνά τη δουλειά του, ακόμη και σε δημόσιους χώρους. Αυτό το διάστημα έχουν την τύχη να τη θαυμάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Μπουένος Αϊρες.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε δύο χρόνια πριν, από τη Νέα Υόρκη, την πόλη όπου απαθανάτισε εκατοντάδες φιλιά. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του τον ικανοποίησε και σκέφτηκε να αφιερωθεί στην καταγραφή φιλιών, ταξιδεύοντας σε μεγαλουπόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων σε Τόκιο, Παρίσι, Μπουένος Αϊρες, Βερολίνο και Βαρκελώνη. Ο 31χρονος φωτογράφος εξακολουθεί να ταξιδεύει σε αναζήτηση φιλιών που κάνουν πιο ωραίο τον κόσμο μας. Η στρατηγική του Αργεντινού καλλιτέχνη είναι πρώτα να εστιάζει με τον φακό στο ζευγάρι που ανταλλάσσει φιλιά και στη συνέχεια το πλησιάζει και να τους εξηγεί το project του. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις στις οποίες τους ζητεί να φιληθούν ώστε να καταγράψει τη στιγμή μέσα σε ένα όμορφο, γραφικό φόντο.

Το θέμα «φιλιά» δεν έχει κλείσει ακόμη για τον νεαρό φωτογράφο. Επόμενοι προορισμοί του ταξιδιού του θα είναι η Κούβα, ο Ισημερινός και η Κολομβία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Αποψή του είναι ότι ανάμεσα σε τόσες πολλές ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, άσχημες οι περισσότερες, δεν είναι κακό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στο φιλί, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Στα σχέδιά του είναι να δημοσιεύσει κι ένα βιβλίο-άλμπουμ με τα καλύτερα φωτογραφημένα φιλιά που έχει συλλέξει σε όλο τον κόσμο, το οποίο θα έχει τον φυσικά τίτλο «100 World Kisses».

Κάτια Γιαπαλάκη

100 World Kisses
Keywords
Τυχαία Θέματα