Απίστευτη τραγωδία με 9χρονο αγγελούδι που καταπλακώθηκε από σάπιο πλάτανο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπίστευτη τραγωδία με 9χρονο αγγελούδι που καταπλακώθηκε από σάπιο πλάτανοΤρίτη, Ιούλιος 29, 2014 - 15:41

ΑΔΥΝΑΤΕΙ να συλλάβει ανθρώπινος νους την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής στην ιστορική πλατεία του χωριού Κομποτάδες της Λαμίας, με θύματα δύο μικρά αδελφάκια που καταπλακώθηκαν από το τεράστιο κλαδί που κόπηκε από έναν σαπισμένο πλάτανο. Το μεγαλύτερο αγοράκι, ηλικίας εννέα ετών, ανασύρθηκε νεκρό, ενώ το τετράχρονο αδελφάκι του νοσηλεύεται τραυματισμένο -εκτός κινδύνου- στο νοσοκομείο.

Το απίστευτο περιστατικό που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα συνέβη λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, όταν γύρω στα δέκα παιδιά έπαιζαν ανέμελα υπό το βλέμμα των γονιών τους που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση. Ξαφνικά όμως άρχισαν να ακούγονται τριγμοί. Ενας νεαρός που κατάλαβε το κακό που θα ακολουθούσε, φώναξε στα παιδιά να φύγουν. Τα περισσότερα σκόρπισαν τρομαγμένα προς διάφορες κατευθύνσεις, τη στιγμή που μεγάλο τμήμα ενός πλατάνου έπεφτε με δύναμη στο έδαφος.

Ομως, ο εννιάχρονος Μπάμπης και ο μόλις τεσσάρων ετών αδελφός του δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα. Ο πλάτανος έπεσε πάνω τους και τους καταπλάκωσε. Στο σημείο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Εντρομοι γονείς έτρεχαν να δουν αν τα παιδιά τους ήταν καλά. Η μητέρα και ο πατέρας του Μπάμπη, όταν είδαν ότι τα παιδιά τους δεν ήταν σε κάποια γωνιά της πλατείας κατάλαβαν τι είχε συμβεί... Οι σπαραχτικές φωνές της μάνας έσκισαν τη νύχτα. Ολοι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία προσπάθησαν να σηκώσουν το πλατάνι για να απεγκλωβίσουν τα δύο αδέλφια. Αρχικά έβγαλαν το τετράχρονο αγόρι κι έπειτα τον εννιάχρονο, ο οποίος ήταν χτυπημένος στο κεφάλι από τον χοντρό κορμό του δένδρου. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες να κρατήσουν τον εννιάχρονο ζωή, αλλά λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν τα ξημερώματα στη σύλληψη του υπευθύνου Πρασίνου του Δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Σε βάρος του ορίστηκε χθες τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαμιέων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «...Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα απρόβλεπτο γεγονός για το οποίο ουδέποτε είχαν ενημερωθεί οι υπηρεσίες του δήμου, ούτε και υπήρχαν εντοπισμένα δείγματα επικινδυνότητας από τις αρμόδιες Αρχές».

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα