Μυστικά των σταρ σε μια... λιμουζίνα

SHOWBIZΘέμαΜυστικά των σταρ σε μια... λιμουζίναΔευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 17:50

Μεθυσμένοι σταρ του κινηματογράφου, παράλογες απαιτήσεις, θυελλώδεις έρωτες... Αυτά είναι μερικά από εκείνα που βλέπουν τα μάτια του οδηγού λιμουζίνας, τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ Πάτινσον στην ταινία «Maps to the stars». Εξίσου κινηματογραφικά είναι ωστόσο και όσα ζουν οι πραγματικοί οδηγοί λιμουζίνας στις ΗΠΑ. Οι οδηγοί λιμουζίνας

του Λος Αντζελες είναι συχνά φιλόδοξοι ηθοποιοί αλλά και συγγραφείς που καταφεύγουν σε αυτήν τη δουλειά, επειδή έχει ελαστικά ωράρια. Ο μέσος μισθός τους είναι 30.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ δεν είναι λίγα και τα εξτρά που κερδίζουν, όπως διαμονή σε πολυτελή σπίτια ή δωρεάν επώνυμα ρούχα.

Οπως και στην ταινία, παίζουν συχνά τον ρόλο της πρώτης γραμμής άμυνας των διασήμων ή των πλουσίων, αφού τους ξελασπώνουν σε ντροπιαστικές στιγμές τους ή τους κάνουν απλά πράγματα που οι ίδιοι θεωρούν πολύ παρακατιανά ώστε να ασχοληθούν με αυτά. Δεν είναι, ας πούμε, καθόλου ασυνήθιστο για έναν σοφέρ να μεταφέρει μυστικά τις πόρνες ή τις ερωμένες ενός διασήμου ή να κρατάει κρυφά για πάντα τα οικογενειακά προβλήματά του ή την αδυναμία του στα ναρκωτικά. «Πελάτες μου έχουν κλάψει στον ώμο μου» λέει ο Μόρις Ντιν. «Εχω πάρει στα χέρια πελάτες και τους έχω πάει στην κρεβατοκάμαρά τους, επειδή ήταν πολύ μεθυσμένοι για να πάνε μόνοι τους. Εχω γίνει φίλος με κάποιους» προσθέτει.

Πριν από τον γάμο της με τον Τομ Κρουζ, η Κέιτι Χολμς εμπιστεύτηκε στον Ντιν το Armani νυφικό της, αξίας 50.000 δολαρίων, καθώς και τα φορέματα των παρανύμφων, καθώς εκείνος τα κράτησε στη λιμουζίνα του έως το πρωί του γάμου.
«Ημουν στο δωμάτιο όπου η Κέιτι Χολμς δοκίμαζε το νυφικό. Θα μπορούσα να είχα τραβήξει μία φωτογραφία και να έχω γίνει εκατομμυριούχος» σχολιάζει ο ίδιος.
Ενας άλλος σοφέρ από το Λος Αντζελες, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, περιγράφει σε ένα σάιτ με εξομολογήσεις συναδέλφων του, το limoconfessions.blogspot.com, ότι η μητέρα της Λίντσεϊ Λόχαν, Ντίνα, υπερηφανευόταν ότι δεν επέτρεψε στην κόρη της να βάλει ουίσκι στο στόμα της έως τα 14 χρόνια της. Λίγο μετά του ζήτησε να παρκάρει μπροστά από ένα στούντιο tattoo, καθώς -όπως του εξήγησε- έκανε έρευνα αγοράς για τατουάζ που ήθελε να κάνει η Λίντσεϊ.

Το χοτ ντογκ της Σπίαρς
Ο ίδιος οδηγός είχε στηθεί στην ουρά για να αγοράσει ένα χοτ ντογκ στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς. «Θα έδινα 1.000.000 δολάρια για να μπορώ να στέκομαι στην ουρά χωρίς να με αναγνωρίζει κανείς» του είπε η τραγουδίστρια, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει: «Αλλά στάσου. Είμαι μια πολυεκατομμυριούχος τύπισσα, οπότε δεν δικαιούμαι να παραπονιέμαι». Είναι όμως και μερικοί διάσημοι πελάτες που δεν λογαριάζουν ότι οι οδηγοί τους είναι άνθρωποι με ανάγκη για ξεκούραση. Μεταξύ αυτών, ο Σνουπ Ντογκ που συνηθίζει να ζητεί από τους σοφέρ να τον περιμένουν όλη νύχτα έξω από το ξενοδοχείο όπου μένει, προκειμένου να έχει τρόπο να μετακινηθεί σε περίπτωση που τον πιάσουν λιγούρες. «Οι καλλιτέχνες της χιπ χοπ πιστεύουν ότι είμαστε ιδιοκτησία τους» παραπονιέται ανώνυμα στο blog seeeverythingsaynothing.com ένας οδηγός που υποστηρίζει ότι είχε αναγκαστεί να μείνει επί 21 ώρες συνεχώς μέσα στη λιμουζίνα.
Οι ιστορίες αυτού του τύπου δεν έχουν τελειωμό. Οδηγοί που φορούν γάντια και μαζεύουν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά από το πίσω κάθισμα στο τέλος της βάρδιας ή που τρέμουν ακόμη και τώρα στο άκουσμα του ονόματος της συχωρεμένης Γουίτνεϊ Χιούστον, της οποίας οι απαιτήσεις χαρακτηρίζονταν «φρικαλέες».

Δεν είναι λίγες, δε, οι φορές που οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους σε μπουκαλάκια νερού, επειδή πρέπει να είναι stand by και μακαρίζουν τα φιμέ τζάμια που τους εξασφαλίζουν κάλυψη. Αυτά τα φιμέ τζάμια όμως τους έχουν κάνει -άθελά τους φυσικά- συνεργούς σε εγκλήματα. Ο Ντιν κλήθηκε από πελάτη, ο οποίος τον ήθελε ως μέσο διαφυγής έπειτα από ληστεία που διέπραξε. Τελικά, ο έμπειρος σοφέρ κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και όταν έφτασαν στον προορισμό, ο πελάτης συνελήφθη.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα