Μαύρο πρόβατο ο Γκίκας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜαύρο πρόβατο ο Γκίκας!Δευτέρα, Νοέμβριος 17, 2014 - 17:16

Σε «persona non grata» εξελίσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς παρά το κούρεμα των αρμοδιοτήτων του από τον Αντώνη Σαμαρά, οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές, άλλοι φωναχτά και άλλοι στο παρασκήνιο, ζητούν ευθέως την παραίτησή του.
Μετά τον Γιώργο Βλάχο που από το βήμα της Βουλής

ζήτησε ουσιαστικά την... αποπομπή του υπουργού, ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής σε συνέντευξή του κάλεσε τον υπουργό μετά το φιάσκο με τις 100 δόσεις και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν εντάσσονται στη ρύθμιση «να διευκολύνει» τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του. «Μετά το αλαλούμ στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τα πισωγυρίσματα στην εφαρμογή των 100 δόσεων αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τις τράπεζες αν ήμουν στη θέση του κ. Χαρδούβελη, θα διευκόλυνα τον πρωθυπουργό και θα υπέβαλλα την παραίτησή μου» είπε ο κ Τζαμτζής.


Στη λίστα όσων πνέουν τα μένεα κατά του κ. Χαρδούβελη εντάχθηκε χθες και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Και εγώ διατέλεσα υπουργός και δεν έστελνα νομοσχέδια και διατάξεις-κουρελού στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητώντας καταλογισμό ευθυνών με ονοματεπώνυμα. Πρόσθεσε σε, φωτογραφίζοντας τον υπουργό Οικονομικών, ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες για τα λάθη στο κυβερνητικό οικοδόμημα. «Σηκώνουμε τεράστιο βάρος ευθύνης και τέσσερις πέντε γκάφες ακυρώνουν τις εντυπώσεις. Να καταλήξουν οι ευθύνες σε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο» κατέληξε. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα και η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκτοξεύσει τα βέλη της ομολογώντας κυνικά ότι... ξευτιλιζόμαστε.


Την ίδια ώρα, εντός της Κ.Ο. της Ν.Δ. ολοένα και περισσότεροι βρίσκονται -και δεν το διαλαλούν σε συνεντεύξεις τους- στα κάγκελα. Για παράδειγμα, η Αννα Καραμανλή τονίζει σε συνομιλητές της ότι τώρα νιώθει δικαιωμένη για τις αμφιβολίες που είχε εκδηλώσει κατά το παρελθόν κατά του Γ. Χαρδούβελη. Να υπενθυμίσουμε άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει στη Βουλή, μέσω επίκαιρων ερωτήσεων, οι παρεμβάσεις βουλευτών της μείζονος κυβερνητικής παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα