Μέτσοβο: Δίνει μάχη στην «εντατική» ένα από τα τρία αρκουδάκια!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜέτσοβο: Δίνει μάχη στην «εντατική» ένα από τα τρία αρκουδάκια!Τρίτη, Νοέμβριος 25, 2014 - 17:38

Επιχείρηση για τη σωτηρία ενός από τα τρία αρκουδάκια που κόβουν βόλτες στις γειτονιές του Μετσόβου από το καλοκαίρι, δίχως να διστάζουν ακόμα και να μπαινοβγαίνουν στις αυλές των σπιτιών, πραγματοποιούν από χθες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το ένα καφετί θηλαστικό βρήκε χθες το πρωί αναίσθητο και αιμόφυρτο -με τραύματα στο πρόσωπο- ένας κάτοικος σε δρόμο μέσα στο ορεινό ηπειρωτικό χωριό. Αμέσως

το μετέφερε στο Κτηνιατρείο Μετσόβου, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν να το κρατήσουν στη ζωή.


Αμεσως ειδοποιήθηκαν και οι οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής Αρκτούρος και Καλλιστώ προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση σωτηρίας του και στο ιατρείο έσπευσαν ειδικοί. Οπως έγινε γνωστό, γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί καθετήρας με φυσιολογικό ορό στο άτυχο ζώο και κατόπιν θα εκτιμηθεί η κατάστασή του, ώστε να μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.


Οι κτηνίατροι εκτιμούν ότι το αρκουδάκι, το οποίο φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι ντόπιοι έχουν αγαπήσει τα χαριτωμένα αρκουδάκια από τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε άρχισαν οι επισκέψεις τους στην περιοχή. Σουλατσάρουν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται, σκαρφαλώνουν στα κάγκελα των σπιτιών και τρώνε το φαγητό που τους πετούν μέσα σε σακούλες κάποιοι από τους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα