Στα ίχνη του Αλβανού-killer

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα ίχνη του Αλβανού-killerΤρίτη, Νοέμβριος 25, 2014 - 17:38

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το αυτοκίνητο του Αλβανού που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο ξημερώματα Σαββάτου τραυματίζοντας με καλάσνικοφ 15 ανθρώπους που διασκέδαζαν σε μπαρ.
Το μαύρο τζιπ μάρκας Ford Maverick εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη ένοπλη επίθεση που είχε πραγματοποιήσει ο επικίνδυνος κακοποιός, σε ένα καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα. Στοιχεία για τον τριαντάρη... μανιακό

με το καλάσνικοφ υπήρχαν από το 2009, όταν είχε συλληφθεί για ληστείες και κλοπές στη Μυτιλήνη μαζί με δύο συμπατριώτες του και ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», πριν από περίπου τρεις εβδομάδες (ενώ είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις σε καφέ μπαρ στο Μεταξουργείο, όπου έπεσε νεκρός ένας αθώος πατέρας δύο παιδιών, αλλά και στον Αγιο Παντελεήμονα), οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν σε πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας το μαύρο τζιπ που φέρεται ότι είχε χρησιμοποιήσει ο ψυχρός εκτελεστής. Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο από τον ίδιο με πλαστά στοιχεία, ενώ του είχε αλλάξει πινακίδες κυκλοφορίας.
Αρχικά οι αστυνομικοί δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια όταν εντόπισαν το τζιπ, αλλά φρόντισαν να παγιδεύσουν τον χώρο με μικροκάμερες προκειμένου να συλλάβουν τον ανεξέλεγκτο Αλβανό όταν θα το παραλάμβανε. Ομως εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο σημείο.


Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το βράδυ του Σαββάτου ο δράστης του μακελειού συναντήθηκε στο νυχτερινό κατάστημα «Ετσι απλά...», στο Μικρολίμανο, με δύο γυναίκες από την Αλβανία, που είναι ξαδέρφες και εργάζονται ως χορεύτριες σε νυχτερινά κέντρα. Ο κακοποιός (εμφανίζεται ως εθισμένος με την κόκα) ήθελε να φύγει από το κατάστημα με μία από τις κοπέλες, αλλά συνάντησε τη σθεναρή άρνηση της νεαρής. Επειτα από αυτό το σύντομο επεισόδιο ο δράστης έφυγε και επέστρεψε με το καλάσνικοφ θερίζοντας με σφαίρες το κλαμπ.


Το μακελειό στο Μικρολίμανο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αγριότητα και την αδιαφορία του δράστη για τις ζωές αθώων νέων που διασκέδαζαν ανυποψίαστοι. Ακόμα και ομοεθνείς του φαίνεται πως είναι αγανακτισμένοι με την πράξη του και βοηθούν με κάθε τρόπο την αστυνομική έρευνα! Σύμφωνα με πληροφορίες, Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα και έχουν σχέση με τον υπόκοσμο μιλούν με αστυνομικούς ή τηλεφωνούν στα τετραψήφια τηλέφωνα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δώσουν στοιχεία για τα πιθανά κρησφύγετα του δράστη, ώστε οι Αρχές να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στη σύλληψή του.
«Ακόμα και τα αλβανικά ΜΜΕ έχουν δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα τονίζοντας ότι μόνο κακό μπορούν να κάνουν τέτοιου είδους πράξεις στους Αλβανούς που κατοικούν στην Ελλάδα. Μας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα από το αλβανικό “λόμπι” στην Ελλάδα και προσπαθούν να βοηθήσουν την έρευνα» είπε στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Η επίθεση-καρμπόν



Η απρόκλητη επίθεση στους θαμώνες του κλαμπ στο Μικρολίμανο είναι «καρμπόν» με το σκηνικό τρόμου που είχε προκαλέσει, σύμφωνα με τις Αρχές, ο ίδιος δράστης τον περασμένο Αύγουστο σε ένα μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου. Και τότε ήθελε φεύγοντας να πάρει μαζί του μία από τις κοπέλες που εργάζονταν στο μαγαζί, όμως αρνήθηκαν τόσο η ίδια όσο και ο ιδιοκτήτης. Η «απάντηση» του επικίνδυνου Αλβανού ήταν να βγει στον δρόμο και να πυροβολήσει εναντίον του καταστήματος με ένα πιστόλι που είχε μαζί του, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα