Στο σφυρί η Μικρή Λέσβος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο σφυρί η Μικρή Λέσβος!Τρίτη, Νοέμβριος 25, 2014 - 16:30

Ως... ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο σε συγγενή «που λατρεύει το φρέσκο ψάρι, το ελαιόλαδο και το αεράκι του Αιγαίου» παρουσιάζει τη νησίδα Μικρή Λέσβο το μεσιτικό γραφείο στο οποίο ο ιδιοκτήτης της έχει αναθέσει την πώλησή της. Το νησάκι, που είναι γνωστό στους ντόπιους ως Πάμφιλο, πωλείται αντί 800.000 ευρώ, τιμή που όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail», είναι μικρότερη από εκείνη που έχει ένα δυάρι διαμέρισμα στο Λονδίνο!
Η πώληση του νησιού των 65 στρεμμάτων (φέρεται ότι ανήκει σε Ελληνα

ιδιοκτήτη, τα στοιχεία του οποίου δεν αναφέρονται) πραγματοποιείται μέσω του μεσιτικού γραφείου Vladi Private Islands, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας και γραφεία σε Νέα Ζηλανδία, Καναδά αλλά και Κίνα. «Είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Τα νερά που το περιβάλλουν είναι καθαρά και ήρεμα. Γλυκό νερό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων συλλογής του βρόχινου νερού ή με σύστημα αφαλάτωσης» διευκρινίζει μιλώντας στην εφημερίδα η Σαμπίν Ρόλινγκερ, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου.

Η νησίδα βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων, και προς το παρόν δεν κατοικείται. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην αγγελία, μπορεί να εξασφαλιστεί οικοδομική άδεια για τον αγοραστή που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί το εξοχικό των ονείρων του. Τονίζεται, δε, ότι «είναι η πρώτη φορά που ο τωρινός Ελληνας ιδιοκτήτης του βάζει το νησί για πώληση στη διεθνή αγορά».
Το μεσιτικό γραφείο υποστηρίζει ότι πρόκειται για πρώτης τάξεως ευκαιρία, καθώς η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη, ενώ για να βρεθεί κανείς στη Λέσβο το κάνει επίσης με άνεση, λόγω της ύπαρξης διεθνούς αεροδρομίου και λιμανιού. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η Μαντόνα είχε εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά γης στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα