Ισόβια για το άγριο φονικό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙσόβια για το άγριο φονικόΤρίτη, Νοέμβριος 25, 2014 - 16:56

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 33χρονος Αλβανός Εντ Τζάνκα για τη δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά στην Πάτρα. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, που ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ την απόφαση (ισόβια και επιπλέον δύο χρόνια για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία), δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη, ενώ απορρίφθηκε και ο αυτοτελής ισχυρισμός για μειωμένο καταλογισμό, τον οποίο είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας.

«Να με

συγχωρέσει ο Θεός. Με κρατούν στη ζωή με φάρμακα, δεν θέλω άλλο να ζω» είπε ο Αλβανός που απολογήθηκε για τη δολοφονία. Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ήταν μαραθώνια για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο αλλοδαπός ομολόγησε πως τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε με τρεις μαχαιριές την άτυχη 43χρονη Ναταλία Βουτσινά, μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού και σύζυγο του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη. Σημαντική στιγμή της διαδικασίας ήταν όταν στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας Ανδρέας Βρης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η 43χρονη διατηρούσε οποιαδήποτε σχέση με τον δράστη, όπως εξαρχής ισχυριζόταν ο αλλοδαπός.

«Η απόφαση καθρεφτίζει ταπραγματικά γεγονότα» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Νιάρος που συμπλήρωσε: «Με αξιοπρέπεια οι συγγενείς αντιμετώπισαν την αυλαία της τραγωδίας». Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Τζαβέλας δήλωσε: «Η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν αποτύπωσε την πραγματική, μόνη επιστημονική εξήγηση για το έγκλημα, που είναι ο μειωμένος καταλογισμός του δράστη».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, ωστόσο ζήτησε να του αναγνωριστεί ότι πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και δεν είχε επίγνωση των πράξεών του το μοιραίο πρωινό.

Πάντως η διαδικασία εξελίχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- σε σχετικά ήρεμο κλίμα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο φονικό είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο Εντ Τζάνκα περίμενε να φύγει από το σπίτι της οικογένειας ο δημοσιογράφος προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του στο σχολείο. Αμέσως μετά μπήκε στο σπίτι από την πίσω πόρτα και βρήκε τη γυναίκα να κοιμάται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της επιτέθηκε μαχαιρώνοντάς την τρεις φορές (μία στην πλάτη, μία στον θώρακα και μία στην καρωτίδα). Επειτα, έχοντας αίματα στα χέρια του και κρατώντας ακόμη το μαχαίρι, πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και παραδόθηκε λέγοντας: «Εσφαξα τη φίλη μου».

Οπως είχε ισχυριστεί ο ίδιος, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τη 43χρονη και τη σκότωσε όταν του ζήτησε να διακόψουν. Αυτό όμως το διέψευσε από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του θύματος.

Μαρία Μεϊμάρη,
Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα