Με το σπαθί του

ΑΘΛΗΤΙΚΑΜε το σπαθί τουΠαρασκευή, Δεκέμβριος 9, 2016 - 19:46

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Σλόβαν και προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα

Πριν από 36 βράδια, όταν ο ΠΑΟΚ γνώριζε την ήττα από την Καραμπάγκ στην Τούμπα, πολλοί πίστεψαν ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι του θα ολοκληρωνόταν άδοξα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» όμως μετά το «διπλό» στη Φλωρεντία έκανε το καθήκον του χθες στην Τούμπα, επικρατώντας 2-0 της Σλόβαν Λίμπερετς, και σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα (2-1

επί της Καραμπάγκ) στο Αζερμπαϊτζάν προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ροντρίγκες (29') και Πέλκας (67') πέτυχαν τα γκολ των «ασπρόμαυρων», ενώ εξαιρετικός ήταν ο Λέο Μάτος, ο οποίος έδωσε και την ασίστ (με όμορφη ενέργεια) στο πρώτο γκολ. Γενικότερα, οι Θεσσαλονικείς συνδύασαν την πρόκρισή τους (τέταρτη φορά στη νοκ άουτ φάση μετά τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14) με πολύ καλή εμφάνιση, ικανοποιώντας τους περίπου 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στην Τούμπα αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» δήλωσε: «Είπα στους παίκτες ότι οι γιατροί δεν μου συστήνουν να είμαι στο γήπεδο, αλλά θα είμαι μαζί τους σήμερα (σ.σ.: χθες)... Τους είπα, ακόμη, ότι οι φίλαθλοι περιμένουν έναν τέτοιον ΠΑΟΚ και τέτοιος πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας. Ηταν πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Τις προηγούμενες μέρες, που μείναμε στο ξενοδοχείο, γίναμε οικογένεια. Δεν ήταν για τιμωρία».

Ο Ιβιτς

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς επισήμανε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι διαχειριστήκαμε την κρίση. Είχαμε αρνητικά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό, αλλά αντιδράσαμε κάνοντας καλό παιχνίδι».

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80' Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71' Κουλούρης).

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Γιντρίχ Τρπισόφκσι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46’ Μπαρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80' Κουμπούσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσικ (62' Σικορά), Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι, Ποκόρνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα