O Παναθηναϊκός στο (χειρότερο) ραντεβού με την ιστορία του

ΑΘΛΗΤΙΚΑO Παναθηναϊκός στο (χειρότερο) ραντεβού με την ιστορία τουΠαρασκευή, Δεκέμβριος 9, 2016 - 19:40

Κατώτερος των περιστάσεων, σε ακόμα ένα ευρωπαϊκό ραντεβού του, ο Παναθηναϊκός που αποδοκιμάστηκε έχασε από τη Θέλτα (προκρίθηκε) με 2-0 και έγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία του.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και οι «πράσινοι», αφού έχασαν την ευκαιρία με τον Ρινάλντι

(έκανε την προβολή από την... καρδιά της άμυνας της Θέλτα, αλλά ο Μπλάνκο μπλόκαρε σταθερά), δέχθηκε ένα αστείο γκολ (0-1): ο Μάγιο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Γκουιντέτι
έπιασε την κεφαλιά ανάμεσα σε Ιβανόφ και Μολέδο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ!

Ο Γουακάσο δεν είχε κυνηγήσει τον μπακ της Θέλτα, ο οποίος έβγαλε ανενόχλητος τη σέντρα. Από το σημείο εκείνο και μετά, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ανεβάσουν απόδοση, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους στην άμυνα των Ισπανών και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η Θέλτα με το γκολ που πέτυχε χαλάρωσε και έριξε το βάρος στην αμυντική λειτουργία της.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν δυνατά στις μονομαχίες και έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν τη μεγάλη φάση που θα τους οδηγήσει στο γκολ. Αντίθετα, στο 76' ο Μολέδο κλότσησε τον Γκουϊντέτι με ανόητο μαρκάρισμα και ο Ορεγιάνα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κάνοντας το 2-0. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ουζουνίδη, χωρίς ψυχολογία, αποχαιρέτησαν χωρίς νίκη τη διοργάνωση και χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο ματς.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Αγιαξ αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Στάνταρ Λιέγης (1-1) στο Βέλγιο.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (82' Κουτρουμπής), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70' Λέτο), Εμποκού, Ρινάλντι (60' Ιμπάρμπο).
Θέλτα: Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Γιονί, Βας (63' Ντίας), Ραντόχα, Ερνάντεθ, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83' Σίστο), Γκουϊντέτι (90' Γκόμες).

Γ. Σηφάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα