Ληστεία για Οσκαρ στη Θεσσαλονίκη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΛηστεία για Οσκαρ στη Θεσσαλονίκη!Τρίτη, Νοέμβριος 18, 2014 - 17:12

Ακόμη και «κομπάρσους» χρησιμοποίησαν οι δράστες ληστείας στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει... Οσκαρ για το χολιγουντιανό σκηνικό της! Ομως, παρά την άψογη εκτέλεση του σεναρίου, δεν υπήρξε... happy end για τους δύο από τους τέσσερις δράστες, αφού συνελήφθησαν.

Η τετραμελής σπείρα έστησε κινηματογραφικό σκηνικό με στόχο να κλέψει το αυτοκίνητο ενός 66χρονου, ο οποίος είχε μέσα μία τσάντα γεμάτη χρήματα. Μάλιστα, είχαν μελετήσει τα πάντα στην εντέλεια. Επιστράτευσαν οχήματα με τα οποία έφραξαν τον δρόμο στο θύμα τους -όπως στις ταινίες- και το απομόνωσαν σε στενάκι στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Οι «κομπάρσοι» παρίσταναν τους διερχόμενους πολίτες και ασκούσαν ψυχολογική βία (!), προτρέποντας το θύμα τους να μην κυνηγήσει τους ληστές, για να μην... κινδυνεύσει.


Οπως κατήγγειλε το θύμα, την ώρα που πλησίαζε το σταθμευμένο αυτοκίνητό του ένας άγνωστος αιφνιδιαστικά κάθισε στη θέση του οδηγού, ενεργοποιώντας μάλιστα το κεντρικό κλείδωμα θυρών. Για να αποτρέψει την κλοπή του αυτοκινήτου, ο 66χρονος έπιασε το τιμόνι από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού, όμως ο δράστης έβαλε μπροστά και πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος έμπορος να τραυματιστεί.

Συνεργοί


Την ίδια στιγμή, τρεις συνεργοί του που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα απέκλεισαν τεχνηέντως το στενάκι όπου είχαν ακολουθήσει το θύμα τους, εμποδίζοντας την κυκλοφορία, για να διευκολύνουν τη διαφυγή του συνεργού τους με το κλεμμένο αυτοκίνητο! Δύο από τους δράστες που είχαν ρόλο κομπάρσου βγήκαν από τα αυτοκίνητα και προσποιούμενοι τους διερχόμενους πολίτες, καλούσαν τον 66χρονο να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να αποτρέψει την κλοπή, αποσπώντας του την προσοχή και προσπαθώντας να τον τρομάξουν, ενώ του φώναζαν να αφήσει τον κλέφτη. Η σπείρα κατάφερε να διαφύγει με το κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπήρχε μία τσάντα με 15.000 ευρώ, που προέρχονταν από τις εισπράξεις της επιχείρησης την οποία διατηρεί ο γιος του 66χρονου στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.


Σε κατάσταση-σοκ, το θύμα κάλεσε την Αμεση Δράση και ακολούθησαν αναζητήσεις σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη. Τελικά στα Υψώματα Διαβατών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τους ληστές, ένας 40χρονος και μία 28χρονη. Ως αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο, οι οποίοι διέφυγαν με το όχημα και τα χρήματα.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα