Ο «εθνικός σταρ» στην πορεία για το Πολυτεχνείο!

SHOWBIZΟ «εθνικός σταρ» στην πορεία για το Πολυτεχνείο!Τρίτη, Νοέμβριος 18, 2014 - 16:30

Με 7.000 αστυνομικούς ακροβολισμένους σε κάθε γωνιά στο κέντρο της Αθήνας, περίπου 20.000 διαδηλωτές στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, μικρής έκτασης επεισόδια -κυρίως- κοντά στο ξενοδοχείο «Hilton» και αργότερα στα Εξάρχεια, αλλά και με το... απρόσμενα δυναμικό «παρών» (!) που έδωσε τόσο ο «εθνικός σταρ» Ανδρέας Ευαγγελόπουλος όσο

και η Ελένη Λουκά κορυφώθηκαν χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος έκανε τις φωτογραφικές μηχανές και τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων των διαδηλωτών να... αστράψουν όταν εμφανίστηκε στην οδό Σταδίου υψώνοντας ένα πλακάτ για τον δολοφονηθέντα (στο Κερατσίνι) Παύλο Φύσσα. Ακόμη πιο απρόοπτη ήταν όμως η «εισβολή» της γνωστής Ελένης Λουκά στον χώρο του Πολυτεχνείου. Η ίδια έξαλλη έτρεξε προς τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους φωτορεπόρτερ κάνοντας -φωνάζοντας- τη δική της δήλωση για την επέτειο: «Αυτή η γιορτή είναι ένα ψέμα, δεν είναι γιορτή!»

Οπως και να 'χει, άνθρωποι κάθε ηλικίας τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 41ης επετείου της 17ης Νοεμβρίου όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Περίπου 20.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Η κεφαλή με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου (παραδοσιακά τη μεταφέρουν μέλη της ΠΑΣΠ) έφτασε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ λίγα λεπτά μετά τις 17.00. Μάλιστα έως αργά το βράδυ ήταν έντονη η παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εξάλλου δεν έλειψαν τα επεισόδια, μικρής όμως έκτασης και διάρκειας. Η ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 19.00, όταν ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών κινούμενος προς την πρεσβεία των ΗΠΑ είχε μόλις περάσει μπροστά από το «Hilton». Περιορισμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, με τους αστυνομικούς να «κυνηγούν» νεαρούς διαδηλωτές μέχρι και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν συνολικά 30 προσαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα