Η Κίεσα από το ναυτικό και τον θάλαμο αερίων στην κορυφή των τσαρτς

ΚΟΣΜΟΣΗ Κίεσα από το ναυτικό και τον θάλαμο αερίων στην κορυφή των τσαρτςΔευτέρα, Δεκέμβριος 8, 2014 - 16:24

Την προόριζαν για ελεύθερη σκοπεύτρια, χρειάστηκε να μπει ακόμη και σε θάλαμο αερίων για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο καναδικό ναυτικό και τελικά χαλυβδώθηκε αρκετά για να σκαρφαλώσει στα μουσικά τσαρτς. Αν και μόλις 25 ετών, η Kiesza, που παίζει παντού με την επιτυχία της «Hideaway», η οποία έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα, έχει καταφέρει να κάνει εντυπωσιακά πολλά πράγματα. Η γεννημένη στο Κάλγκαρι Κίεσα Ράι Ελσταντ, όπως είναι το

πραγματικό όνομά της, από τα είκοσί της γράφει μουσική για σταρ όπως η Ριάνα και η Κάιλι Μινόγκ και δεν φιλοδοξούσε να κάνει σόλο καριέρα. Την είχε απορροφήσει το μπαλέτο, όπου προοριζόταν για μεγάλα πράγματα, μέχρι που ένας τραυματισμός τερμάτισε το όνειρο νωρίς.

«Ηταν πολύ καταθλιπτικό, αλλά ήμουν τόσο μικρή που συνήλθα. Είχα δοκιμάσει παλιότερα την ιστιοπλοΐα και αποφάσισα να το ξαναδοκιμάσω. Εγινα εκπαιδεύτρια και άρχισα τους αγώνες. Μετά ασχολήθηκα με τα πιο μεγάλα πλοία. Μέσω αυτού, κατέληξα να καταταγώ στο καναδικό ναυτικό. Εδειχνε καλή ιδέα εκείνη την εποχή» δήλωσε η ίδια στο BBC. H εκπαίδευση την έκανε να το ξανασκεφτεί, καθώς, μεταξύ άλλων, χρειάστηκε να μπει σε θάλαμο αερίων. «Ηταν τρομακτικό. Φαντάζομαι ότι ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν για να μας δείξουν ότι οι μάσκες μας λειτουργούν και να μας δείξουν από πρώτο χέρι γιατί πρέπει να φοβόμαστε τα αέρια».
Αφού τελειοποιήθηκε στη σκοποβολή και στο σπάσιμο κωδίκων, αποφάσισε για άλλη μία φορά να αλλάξει ρότα και πήρε μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος». Ούτε αυτό όμως κάλυπτε τις ανάγκες της και αφιερώθηκε στη μουσική, όπου μέσα σε μόλις 90 λεπτά -τόσο κράτησε η ηχογράφηση του «Hideaway»- γνώρισε την επιτυχία.

Κ.Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα