Η Δικαιοσύνη καλεί τον Χουάν Κάρλος για υπόθεση πατρότητας

ΚΟΣΜΟΣΗ Δικαιοσύνη καλεί τον Χουάν Κάρλος για υπόθεση πατρότηταςΠέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:48

ΜΕΤΑ την Ινφάντα Κριστίνα που έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, εξαιτίας της εμπλοκής της στο σκάνδαλο απάτης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος του συζύγου της, και ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος (φωτό) καλείται ενώπιον του δικαστή. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποδέχτηκε χθες να εξετάσει το αίτημα που είχε υποβάλει Βελγίδα,

η οποία ζητούσε να ερευνηθεί αν ο πρώην βασιλιάς είναι ο βιολογικός πατέρας της.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το δικαστήριο δέχτηκε να εξετάσει ένα από τα αιτήματα αναγνώρισης πατρότητας που εκκρεμούν σε βάρος του Δον Χουάν Κάρλος των Βουρβόνων. Πρόκειται γι' αυτό της Ινγκριντ Ζαν Σαρτιό που γεννήθηκε το 1966, ενώ διευκρινίζεται ότι παρόμοιο αίτημα που είχε κατατεθεί από τον Αλμπέρτο Σόλα Χιμένεθ απορρίφθηκε.


Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα του, κόρη ενός πολύ γνωστού τραπεζίτη της Βαρκελώνης, μπορεί να είχε παράνομη σχέση με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος προτού αυτός παντρευτεί τη βασίλισσα Σοφία. Ο Σολά και η Σαρτιό ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2012 και υποβλήθηκαν σε εξέταση DNA που έδειξε ότι υπάρχει 91% πιθανότητα να έχουν τον ίδιο πατέρα. Τότε, η προσπάθειά τους να αναγκάσουν και τον Χουάν Κάρλος να υποβληθεί στο ίδιο τεστ είχε ναυαγήσει, εξαιτίας της προστασίας που έχαιρε λόγω του αξιώματός του. Είναι η πρώτη φορά που ο 77χρονος Χουάν Κάρλος μπαίνει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αν και τα τελευταία χρόνια της βασιλείας του αμαυρώθηκαν από διάφορα σκάνδαλα. Τον δρόμο άνοιξε η παραίτησή του από τον θρόνο, τον Ιούνιο του 2014, υπέρ του γιου και νυν βασιλιά Φίλιππου ΣΤ', αφού έτσι έχασε την ασυλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα