Τα gadgets ένοχα για τις ρυτίδες στον λαιμό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα gadgets ένοχα για τις ρυτίδες στον λαιμόΠέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:20

Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχουν γίνει αναντικατάστατα στη ζωή μας, όμως τα gadgets αποδεικνύονται ισχυρός «εχθρός» της ομορφιάς γυναικών και αντρών. Οπως προειδοποιούν δερματολόγοι της London Clinic, τα tablets

και τα smartphones ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων στον λαιμό σε ηλικίες από 18 έως 39 ετών, ηλικίες δηλαδή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν αντιμετώπιζαν τέτοιο πρόβλημα.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι ειδικοί συναντούν ρυτίδες στις νεότερες γενεές, εξαιτίας της στάσης του σώματος, όταν κοιτάζει κανείς την οθόνη του κινητού ή του tablet. Συνήθως κρατάμε τα gadgets αυτά πολύ χαμηλά σε σχέση με το πρόσωπο, με αποτέλεσμα να σκύβουμε πολύ για να τα δούμε. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 150 σκυψίματα την ημέρα για κάποιον που έχει δύο ή περισσότερες τέτοιες συσκευές.

Αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση έχει ως αποτέλεσμα να «πέφτουν» τα μάγουλα, να χαλαρώνει το δέρμα στον λαιμό και να παρουσιάζονται ρυτίδες στην περιοχή πάνω από τις κλείδες, δημιουργώντας αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «tech neck». Σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και η ελλιπής προστασία της επιδερμίδας του λαιμού από τον ήλιο, καθώς το δέρμα γίνεται όλο και πιο λεπτό και ρυτιδιάζει πιο γρήγορα, όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί ερευνητές.

Επιπλέον, έρευνα του Surgery Technology International έδειξε ότι η κακή στάση όταν κοιτάμε την οθόνη του κινητού μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους μυς του λαιμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα