«Ακίνδυνο» το χασίς,«ντεμοντέ» η ηρωίνη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ακίνδυνο» το χασίς,«ντεμοντέ» η ηρωίνη!Πέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:29

Η πανάκριβη κοκαΐνη και η «ντεμοντέ» ηρωίνη έχουν στρέψει τους επιρρεπείς νέους στο... ακίνδυνο -όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- χασίς. Στο πλαίσιο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη για τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα στους νέους, εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ

αναφέρθηκαν στις αντιλήψεις που έχουν παιδιά ηλικίας από 14 ετών έως και τη μετεφηβική ηλικία.

Ορισμένες από αυτές είναι ότι η ηρωίνη είναι πια... εκτός μόδας και οι χρήστες της είναι περιθωριακοί, ενώ η κοκαΐνη είναι δελεαστική αλλά και απλησίαστη, διότι είναι ακριβή. Το αποτέλεσμα είναι να προτιμούν το ακίνδυνο και χωρίς εξάρτηση, όπως θεωρούν, χασίς, νομίζοντας μάλιστα ότι η χρήση του έχει ελάχιστες έως μηδαμινές επιπτώσεις από τον νόμο!

Το ΟΚΑΝΑ

Η υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ προσέγγιζε επί μισό χρόνο ανηλίκους και νέους έως 24 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα εξαιτίας εμπλοκής τους με παράνομες ουσίες. «Είδαμε συνολικά 112 εφήβους και νεαρούς ενηλίκους, εκ των οποίων οι 78 δήλωσαν ότι θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα συμβουλευτικής, αλλά τελικά μόνο οι 26 από αυτούς ήρθαν στον χώρο μας» είπε η εποπτεύουσα της υπηρεσίας και ψυχίατρος Μαίρη Μάντση.


Πάντως οι ανήλικοι και οι νεαροί χρήστες με τους οποίους ήρθε σε επαφή η υπηρεσία προέρχονταν από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και στην πλειονότητά τους ήταν Ελληνες! Αναφορικά με τους γονείς, οι οποίοι ειδοποιούνται από την Αστυνομία όταν οι παραβάτες είναι ηλικίας κάτω των 17 ετών, φαίνεται να σοκάρονται όταν μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους κάνουν χρήση ναρκωτικών.
Οπως εκτιμά ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Τάσος Δεληγιάννης, τα παιδιά δοκιμάζουν χασίς κυρίως από περιέργεια ή με σκοπό να ενταχθούν σε μια ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα