Προσκυνούν τον Αγιο Παΐσιο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠροσκυνούν τον Αγιο ΠαΐσιοΠέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:02

Οχι μόνο συγκίνηση, αλλά χαρά και ελπίδα σκόρπισε σε ολόκληρη την Ελλάδα η αγιοκατάταξη του χαρισματικού μοναχού «ασυρματιστή του Θεού»! Το μεσημέρι της Τρίτης, μόλις ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι αναγράφεται στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας το όνομα του Παΐσιου, στους ναούς όλης της χώρας άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

«Η αγιοκατάταξη

του φωτισμένου Αγιορείτη μοναχού αποτελεί σημαντικό γεγονός που προκαλεί χαρά και συγκίνηση στις ψυχές όλων των χριστιανών» τονίζει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος. «O όσιος Παΐσιος με τους υπεράνθρωπους αγώνες του και την αστείρευτη αγάπη του για τον Θεό και τους ανθρώπους απέδειξε ότι ο Θεός δεν έπαψε να αναδεικνύει αγίους μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Γι' αυτό έβαλε τη σφραγίδα του στην εποχή μας, ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει όσους έρχονται κοντά του. Λειτούργησε και λειτουργεί ως φάρος που δείχνει τον δρόμο στον συγχυσμένο άνθρωπο της εποχής μας» αναφέρει ο μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Στη Φθιώτιδα, όπου ο γέροντας Παΐσιος υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως ασυρματιστής, οι καμπάνες δεν σταμάτησαν να ηχούν χαρμόσυνα. Στη Λαμία, στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τέθηκε σε προσκύνηση εικόνα του οσίου Παΐσιου και τελέστηκε δέηση από τον μητροπολίτη κ. Νικόλαο. Στην Πάτρα κατασκευάστηκε παρεκκλήσιο προς τιμήν του οσίου στην αυλή του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Ενώ κατασκευάστηκε το παρεκκλήσιο, αναμενόταν η αγιοκατάταξη του Παΐσιου, ώστε να τοποθετηθεί η εικόνα του και τη Δευτέρα έγιναν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου! Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στα Γιαννιτσά, στον μητροπολιτικό ναό θα ψαλούν η παράκλησις και η ακολουθία του οσίου Παΐσιου, τις οποίες συνέθεσε ο μητροπολίτης Ιωήλ και θα τεθεί σε προσκύνηση το σεπτό ένδυμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα