«Ο Στεφάν χτύπησε τον Μένη»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Ο Στεφάν χτύπησε τον Μένη»Πέμπτη, Ιανουάριος 15, 2015 - 16:20

Στον 26χρονο συγκατηγορούμενό του Στεφάν Ματασαρενάου έριξε όλη την ευθύνη της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα ο Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊτάν, που πήρε και αυτός τον δρόμο για τη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Κατά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια ο 29χρονος αρνήθηκε ότι σκότωσε ή ότι είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του 83χρονου συγγραφέα, ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να συνεφέρει τον άτυχο πεζογράφο

και «έδειξε» ευθέως ως δολοφόνο τον φίλο του, Στεφάν!


Προτού οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Κοσμίν Γκαϊτάν, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις κακουργηματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας, περιέγραψε στην ανακρίτρια τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Τι ισχυρίστηκε

Οπως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος Στεφάν τού ζήτησε να πάνε στην πολυκατοικία του Κουμανταρέα για μια δουλειά και, φτάνοντας εκεί, ζήτησε από τον συγγραφέα να του δανείσει 20-30 ευρώ. Ο συγγραφέας αρνήθηκε και οι δυο τους τσακώθηκαν έντονα.


«O Στεφάν τον χτύπησε πολλές φορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, έξω από το ασανσέρ, σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο» φέρεται ότι είπε ο 29χρονος, συμπληρώνοντας πως, όταν ο Μένης Κουμανταρέας λιποθύμησε, ο Στεφάν ήθελε να τον αφήσει εκεί και να φύγουν, όμως διαφώνησε και έτσι ανέβασαν τον τραυματισμένο συγγραφέα στο διαμέρισμά του. Ο 29χρονος Ρουμάνος φέρεται επίσης ότι ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να βοηθήσει το θύμα όταν λιποθύμησε: «Εγώ προσπαθούσα να τον συνεφέρω, ενώ ο συγκατηγορούμενός μου έψαχνε όλο το σπίτι. Δεν ξέρω τι έκανε».


Προτού ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία, η υπεράσπιση του Κοσμίν Γκαϊτάν ζήτησε από τη δικαστική λειτουργό την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον συμπατριώτη του, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στον Κουμανταρέα, καθώς τον είχε σαν πατέρα του και τον λάτρευε, ενώ τον θεωρούσε ευεργέτη και φίλο του. Στο μεταξύ, με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 26χρονου Στεφάν Ματασαρεάνου.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα